Autorităţile planifică scumpirea cu 14% a poliţei de asigurare medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuantumul primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, calculate în formă procentuală, va majorat în anul 2014 de la 7% la 8%, care vor fi achitate câte 4% de angajator şi salariat, prevede proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2014.

Potrivit documentului moldovenii care nu sunt angajaţi, dar sunt obligaţi să-şi cumpere singuri poliţa vor plăti 4.056 de lei sau cu aproape 740 de lei mai mult decât în anul 2013.

Majorarea costului poliţei este argumentată prin necesitatea finanţării dezvoltării sistemului medical.

Pentru anul 2014 este păstrată norma reducerii de 50% la mărimea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală stabilită în sumă fixă achitată în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a legii.

Autorii susţin că practica aplicării acestei înlesniri a demonstrat impactul pozitiv în vederea protecţiei financiare a categoriilor de populaţie cu venituri mici şi sporirii gradului de acoperire a populaţiei cu asigurări obligatorii de asistenţă medicală.
Proiectul bugetului asigurărilor medicale obligatorii pentru anul 2014 prevede venituri de 4.72 miliarde de milioane de lei şi cheltuieli cu 150 de milioane de lei mai mari.

Republica MoldovaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite