Atac la una dintre cele mai mari companii petroliere cu capital german

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia şi reprezentanţii proprietarului companiei moldo-germane Tirex Petrol, califică descinderile efectuate de angajaţii Inspectoratului General de Poliţie ca fiind o tentativă de atac asupra business-ului.

Conducerea companiei a declarat, în cadrul unui briefing, că acţiunile poliţiştilor fac parte dintr-un scenariu pus la cale de anumite persoane interesate în prejudicierea imaginii întreprinderii.

"Nu am avut probleme cu autorităţile statului în cei 12 ani de prezenţă pe piaţa moldovenească. Nu înţeleg ce se întâmplă şi cine stă în spatele acestei acţiuni, dar toate aceste îmi lasă un gust amar“, a declarat Joachim Schreiber, preşedintele Consiliului de administraţie al Tirex-Petrol.

„Este un război împotriva noastră. Acest atac va fi un semnal pentru investitorii străini, potenţialii investitori ar putea fi speriaţi de cele întâmplate. Formatul efectuării percheziţiilor cu ridicarea documentelor, dar şi „scurgerea” în presă a informaţiei, denotă că aceste acţiuni nu au fost îndreptate spre respectarea legii, dar pentru a submina imaginea companiei atât în faţa consumatorilor, cât şi a publicului. Compania consideră acţiunile de ieri o tentativă de atac asupra business-ului şi care subminează încrederea investitorilor străini în faptul că în Republica Moldova este respectată Legea şi drepturile patrimoniale“, a declarat Igor Borş directorul Tirex Petrol.

Totodată, administraţia companiei a anunţat că va întreprinde acţiunile necesare ca să-şi apere numele şi afacerea şi va solicita compensarea daunelor aduse companiei de către părţile vinovate.

Amintim că ieri 17 benzinării din capitală au fost verificate de oamenii legii. Acţiunile au avut loc în cadrul unui dosar penal deschis pentru înşelăciune. Se presupune că angajaţii staţiilor PECO amăgeau conducătorii auto la alimentare şi turnau cu 3-4% mai puţină benzină decât cumpăra clientul.

Potrivit unor surse, de câteva luni proprietarii firmei duceau negocieri cu o mare companie petrolieră privind semnarea unei tranzacţii de vânzare-cumpărare. Atacul iar putea speria pe investitori sau ar putea duce la scăderea valorii companiei.

Citiţi şi: Investitorii străini acuză Fiscul şi Vama că nu luptă cu contrabanda

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite