Amenințări pentru școlile din Republica Moldova. Autoritățile denunță un atac hibrid

0
Publicat:

Mai multe mesaje în care sunt amenințări la adresa școlilor din Republica Moldova cu împușcături în masă au apărut pe un canal de Telegram, iar atât Serviciul de Informații și Securitate, cât și Poliția din Rep. Moldova s-au autosesizat, calificandu-le drept un atac hibrid pentru inducerea panicii în societate.

SIS și IGP din Rep. Moldova investigează cazul
SIS și IGP din Rep. Moldova investigează cazul

,,Fiecare copil neghiob se va alege cu câte o împușcătură”, este o parte dintr-o postare pe un canal de Telegram, acesta fiind doar unul dintre mesajele pline de amenințări care au fost publicate în ultimele ore.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) califică mesajele drept ,,un atac hibrid, menit să debusoleze cetățenii și să creeze panică în societate”.

În același timp, IGP îndeamnă oamenii să-și păstreze calmul, anunțând că urmează să stabilească cine este autorul lor.

,,Îndemnăm părinții și copiii să-și păstreze calmul, în contextul în care noaptea trecută s-au distribuit mai multe informații false pe un canal de Telegram anonim unde au fost plasate amenințări în adresa mai multor instituții de învățământ din capitală.Toate instituțiile abilitate ale statului s-au autosesizat și au inițiat toate măsurile corespunzătoare. Precizăm că, fotografiile plasate pe acest canal, în care indivizii demonstrează arme și muniții, sunt vechi și au fost preluate de pe rețele de socializare.Organele de drept întreprind toate acțiunile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestui canal și scopul exact al acestora”, au punctat polițiștii.

Și responsabilii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au demarat investigațiile pe marginea cazului dat.

,,Serviciul de Informații și Securitate, alături de celelalte autorități ale statului din domeniul ordinii publice și securității, s-a autosesizat pe marginea informațiilor false vehiculate pe una dintre rețelele de socializare privind amenințările în adresa mai multor instituții de învățământ din capitală. Serviciul califică aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să creeze panică în societate. Menționăm că fotografiile și materialele distribuite în spațiul informațional nu sunt actuale și au fost preluate de pe rețele de socializare rusești.În acest context, îndemnăm societatea să-și păstreze calmul și să mențină vigilența. Vă asigurăm că organele de drept întreprind toate măsurile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestor acțiuni și a minimiza impactul acestora”, au anunțat cei de la SIS.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite