Zeci de persoane, la spital, după un incendiu la o groapă de gunoi din Indonezia. Este stare de urgență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile din provincia indoneziană Java au declarat stare de urgență, în urma unui incendiu activ ce devastează o groapă de gunoi, de câteva zile. Fumul dens a făcut victime printre locuitorii din zonă. Mai mulți oameni au ajuns la spital, conform unui comunicat AFP.

Incendiul violent de la groapa de gunoi Sarimukti, Indonezia FOTO AFP
Incendiul violent de la groapa de gunoi Sarimukti, Indonezia FOTO AFP

Incendiul a izbucnit marți și s-a propagat rapid în zona gropii de gunoi Sarimukti. Acolo sunt depozitate deșeurile din orașul Bandung, provenite de la cei 2,5 milioane de locuitori ai săi.

Cu toate eforturile depuse, cel puțin 30 de autospeciale de pompieri au luptat în zadar pentru a stinge incendiul, extrem de violent, întins pe o suprafață de 25 de hectare. Misiunea a fost îngreunată de temperaturile ridicate și vântul puternic.

Stare de urgență, pentru 21 de zile

Confruntați cu amploarea dezastrelor, autoritățile au decis să declare stare de urgență pentru următoarele 21 de zile în această regiune, potrivit șefului provinciei Java de Vest, Hengky Kurniawan.

Efectele fumului toxic s-au făcut simțite rapid. Cel puțin 67 de locuitori au suferit infecții respiratorii ușoare, iar doi dintre aceștia au rămas internați în spital, potrivit unui comunicat al autorităților sanitare locale.

În urma incidentului, școala primară islamică, situată la aproximativ șase kilometri de focarul incendiului, a luat decizia de a-și ține elevii acasă, conform declarațiilor directorului instituției de învățământ.

Fumul a fost atât de dens încât a perturbat activitățile școlii și a reprezentat o amenințare pentru siguranța și sănătatea elevilor, a explicat Amin Bunyamin într-un interviu pentru AFP.

Acest incident ridică serioase preocupări cu privire la sănătatea localnicilor, întrucât fumul degajat de la gropile de gunoi conține substanțe toxice.

Suntem îngrijorați pentru sănătatea lor, deoarece fumul emanat de gropile de gunoi este aparte. Este sufocant”, a adăugat Amin Bunyamin.

Orașele mari din provincia Java, cea mai dens populată insulă din arhipelagul indonezian, se confruntă cu lipsa infrastructurii moderne necesară pentru gestionarea deșeurilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite