Zeci de morţi în Mali, după ce un autobuz a căzut de pe un pod. Șoferul ar fi pierdut controlul volanului

0
Publicat:

În total, 31 de persoane şi-au pierdut viaţa şi zece au fost rănite, dintre care unele grav, când un autobuz care transporta călători spre Burkina Faso a căzut de pe un pod, marţi, în sud-estul Mali, a anunţat Ministerul Transporturilor, notează AFP.

Accident teribil în Mali FOTO Arhivă Adevărul
Accident teribil în Mali FOTO Arhivă Adevărul

Un autobuz (...) care transporta malieni şi cetăţeni din subregiune, care pleca din Kéniéba spre Burkina Faso, s-a răsturnat de pe pod. Cauza probabilă este lipsa de control a şoferului asupra vehiculului", se arată într-un comunicat, anunță Agerpres.

Accidentul s-a produs în jurul orei 17.00 (locală şi GMT) pe podul care traversează râul Bagoé pe drumul naţional nr.7, chiar pe tronsonul Niéna-Koumantou, a precizat ministerul.

Victimele primesc îngrijiri medicale, a continuat textul, invitând „şoferii să manifeste vigilenţă şi prudenţă adoptând un comportament responsabil şi civic".

Un alt accident s-a soldat cu 15 morţi şi 46 de răniţi săptămâna trecută, după ciocnirea unui autobuz cu un camion în centrul ţării. Accidentele rutiere sunt frecvente în Mali şi sunt cauzate, în general, de starea proastă a drumurilor şi vehiculelor, precum şi de neatenţia şoferilor.

Mali: 49 de civili şi 15 soldați, uciși în atacuri teroriste asupra unui vas de pasageri şi a unei baze a armatei

 În septembrie 2023, 64 de persoane, dintre care 49 de civili şi 15 militari, au fost ucise în două „atacuri teroriste” care au vizat o navă de transport de pasageri şi o bază armată în nordul statului Mali, atacuri în urma cărora autorităţile au decretat trei zile de doliu începând de vineri, transmite AFP.  

Două atacuri distincte au avut ca ţinte „nava Tombouctou” pe fluviul Niger şi „poziţia armatei” la Bamba, în regiunea Gao din nord, „bilanţul provizoriu fiind de 49 de civili şi 15 militari ucişi”, potrivit unui comunicat al guvernului de la Bamako, dominat de militari, scrie Agerpres.

Atacul de la Bamba a fost revendicat joi de Grupul de sprijin al islamului şi musulmanilor (GSIM sau JNIM, potrivit acronimului arab), alianţă jihadistă afiliată Al-Qaida, pe platforma de propagandă Al-Zallaqa, potrivit SITE, organizaţie neguvernamentală americană specializată în monitorizarea grupărilor radicale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite