Burkina Faso, Mali și Niger au creat o organizație de apărare colectivă

0
Publicat:

Burkina Faso, Mali și Niger au semnat o cartă pentru a crea o organizație de apărare colectivă într-o zonă cheie a regiunii Sahel, a anunțat de președintele interimar al Mali, Assimi Goita.

Carta/Regiunea Liptako-Gourma. Foto: https://www.eda.admin.ch/
Carta/Regiunea Liptako-Gourma. Foto: https://www.eda.admin.ch/

Astăzi am semnat cu șefii de stat din Burkina Faso și Niger Carta Liptako-Gourma, prin care se înființează Alianța Statelor din Sahel (AES) cu scopul de a crea o arhitectură de apărare colectivă și asistență reciprocă în beneficiul țărilor noastre”, a scris acesta pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter ).

Conducerea militară a Nigerului a salutat semnarea documentelor de înființare a alianței. „Împreună vom construi un Sahel pașnic, prosper și unit”, se menționa un mesaj postat pe pagina oficială a Administrației Prezidențiale din Niger pe rețeaua de socializare X. De asemenea, a publicat o fotografie a șefului Consiliului Național pentru Salvarea Patria, Abdurrahmane Tchiani, semnând carta.

Zona istorică Liptako-Gourma este situată în regiunile de graniță ale Burkina Faso, Mali și Niger. Grupuri armate radicale operează acum pe teritoriul său. În aceste trei state, armata se află în prezent la conducere, după ce a pus mâna pe putere prin lovituri de stat. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite