Ţara în care femeile sunt supuse la orori sexuale de politicieni şi de poliţişti: Când un ofiţer alege o victimă, ea nu are de ales

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Femeile din Coreea de Nord sunt victimele unor abuzuri sexuale din partea oficialilor guvernului, gardienilor din închisori, interogatori, poliţie, procurori şi soldaţi, conform unui nou raport, scrie The Guardian.

Nivelul abuzurilor oficialilor nord-coreeni a fost documentat într-un nou raport Human Rights Watch care a intervievat 54 de persoane care au fugit din Coreea de Nord din 2011, anul în care Kim Jong-un a ajuns la putere. A durat peste doi ani să se adune toate poveştile din raport, subiecţii fiind intervievaţi în mai multe ţări din Asia. Bărbaţii în poziţii de putere nu sunt pedepsiţi pentru faptele lor iar „atunci când un gardian sau ofiţer de poliţie alege o femeie, ea nu are de ales şi trebuie să respecte cererile sale, indiferent dacă este vorba de relaţii sexuale, bani sau alte favoruri”, se arată în raport.

Abuzurile privind drepturile omului din Coreea de Nord au fost documentate în repetate rânduri iar ONU estimează că există între 80.000 şi 120.000 de prizonieri politici în Coreea de Nord. Femeile rămân în mod special vulnerabile într-o ţară în care poliţiştii şi soldaţii sunt predominanţi. Kim a promis să se concentreze mai mult pe dezvoltarea economiei Coreei de Nord dar piaţa neagră a devenit o sursă importantă de venit pentru multe familie, un mediu în care violenţa sexuală este predominantă.

Oh Jung-hee, o persoană intervievată de Human Rights Watch, a descris că gardienii şi poliţiştii consideră femeile ca fiind „jucăriile lor”. „Se întâmplă atât de des că nimeni nu crede că este mare lucru. Nici nu ne dăm seama când suntem supărate. Dar suntem oameni şi simţim aceste lucruri. Uneori, de nicăieri, începem să plângem noaptea şi nu ştim de ce”, a afirmat ea. 

Multe femei au sentimentul că abuzurile sunt considerate ca fiind normale şi nu mai depun plângeri. O singură femeie a depus o plângere la poliţie, dar celelalte au declarat că poliţia nu ar fi luat nicio măsură. 

Park Young-hee, o femeie care a fost trimisă înapoi în Coreea de Nord după ce a fost prinsă de poliţia din China, a declarat: ”În timpul interogării, poliţistul m-a pus să stau foarte aproape de el şi m-a atins pe haine şi pe dedesubt. M-a atins şi între picioare".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite