Sexul în afara căsătoriei, pedepsit cu închisoarea. Țara în care politicienii vor vota proiectul de lege

0
Publicat:

Parlamentul Indoneziei va adopta un nou cod penal în această lună, care ar incrimina sexul în afara căsătoriei și ar scoate în afara legii insultele împotriva președintelui sau a instituțiilor statului.

Tânăr biciuit în Indonezia. FOTO Arhivă
Tânăr biciuit în Indonezia. FOTO Arhivă

Ministrul adjunct al justiției, Edward Omar Sharif Hiariej, a declarat într-un interviu pentru Reuters că noul cod penal ar trebui să fie adoptat pe 15 decembrie.

„Suntem mândri că avem un cod penal care este în conformitate cu valorile indoneziene”, a spus el.

Dacă va fi adoptat, codul s-ar aplica cetățenilor indonezieni și vizitatorilor străini și ar introduce schimbări radicale care afectează o gamă largă de libertăți civile.

Sexul în afara căsătoriei, care în conformitate cu codul ar putea fi raportat doar de către părți limitate, cum ar fi rudele apropiate, ar putea duce la un an de închisoare, în timp ce cuplurilor necăsătorite le-ar fi interzis să trăiască împreună.

Activiștii societății civile au spus că acest lucru ar lăsa cuplurile de același sex  care nu au dreptul de a se căsători, expuși unui risc suplimentar de urmărire penală.

Insultarea președintelui, care conform codului putea fi raportată doar de președinte, ar da o pedeapsă de maximum trei ani. Insultarea instituțiilor statului și exprimarea oricăror opinii contrare ideologiei de stat a Indoneziei ar fi, de asemenea, interzise.

Avortul ar rămâne ilegal, cu excepția cazurilor de viol, potrivit ultimului proiect văzut de Reuters, care a fost datat cu 24 noiembrie.

În timp ce proiectul are sprijinul unor grupuri islamice, alții se tem că ar fi dezastruos pentru libertățile democratice și civile. Nurina Savitri, manager de campanie la Amnesty International Indonesia, a spus că există zeci de articole care ar putea fi folosite pentru a înăbuși disidența.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite