Planta care mărește cantitatea de spermă și îmbunătățește performanțele sexuale. Ce efecte are la femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscută științific ca „Lepidium meyenii” și supranumită „Ginseng Andin” sau „Ginseng Peruvian”, Maca este o plantă originară din Peru, folosită de peste 2000 de ani ca un afrodiziac, dar și pentru a spori fertilitatea.

Maca îmbunătățește dorința sexuală. FOTO Shutterstock
Maca îmbunătățește dorința sexuală. FOTO Shutterstock

Grație complexului de factori care ajută la refacerea echilibrului sau homeostaziei organismului, planta este considerată un adaptogen foarte eficient. Concret, maca ajută organismul să se adapteze la situațiile solicitante, întărește sistemul imunitar și armonizează funcțiile generale ale organismului și stimulează sistemul endocrin.

Planta are efect benefic asupra funcției sexuale la femei prin intensificarea apetitului sexual și a lubrifierii vaginale, dar contribuie și la sporirea fertilității, nu doar la femeii, prin stimularea ovulației, ci și la bărbați, prin stimularea spermatogenezei (crește numărul de spermatozoizi).

„Ca afrodisiac, Maca acționează pentru consolidarea libidoului mai degrabă, decât pentru promovarea erecțiilor. Aceasta îmbunătățește dorința sexuală atât la bărbați cât și la femei. Crește energia, forța, rezistența și aceasta face din ea o substanță puternică pentru îmbunătățirea performanțelor sexuale. Maca este un adaptogen, ajutând organismul să facă față stresului și oboselii și te va ajuta dacă ai un apetit sexual scăzut din cauza stresului. Este demonstrat că maca crește calitatea și cantitatea de spermă, fără a modifica nivelul hormonilor în sânge”, explică Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Ce gust are și cum se folosește

Maca este considerat un aliment. Are un gust plăcut și poate fi adăugată în diferite preparate, sucuri de fructe sau de legume, pireuri, budinci etc.

„Maca este cel mai frecvent disponibilă sub formă de pulbere, dar poate fi găsită și în capsule. O doză de 2-5 g pe zi va produce efecte în câteva zile”, explică Elena Badea.

Trebuie precizat că persoanele pot reacționa în mod diferit la administrarea plantelor, care pot interacționa cu anumite tratamente medicamentoase, de aceea e recomandat să cereți părerea unui medic specialist înainte de a apela la ele.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite