Secretarul general al ONU a spus că Orientul Mijlociu este în pragul unui conflict pe scară largă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antonio Guterres a cerut evitarea măsurilor care ar putea duce la escaladare.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Regiunea Orientului Mijlociu este în pragul unui conflict pe scară largă și trebuie luate imediat măsuri pentru detensionarea situației, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în discursul său la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU convocată în legătură cu atacul Iranului asupra țintelor militare israeliene.

"Orientul Mijlociu este pe un prag. Oamenii din regiune se confruntă cu ameninţarea reală a unui conflict devastator la scară largă", a spus el.

„A sosit momentul să reducem tensiunile și escaladarea”, a adăugat șeful organizației mondiale.

"A sosit momentul să ne dăm înapoi de pe prag. Este vital să evităm orice acțiuni care ar putea duce la o confruntare militară majoră pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu", a spus Guterres.

Civilii suportă deja greul și plătesc cel mai mare preț [pentru acțiunile militare]. Avem responsabilitatea comună de a angaja în mod activ toate părțile interesate în prevenirea unei escaladări ulterioare”, a spus secretarul general.

Guterres a adăugat că pacea și securitatea regională și globală sunt distruse din oră în oră. „Nici regiunea și nici lumea nu își pot permit noi războaie”, a conchis el. În discursul său, secretarul general al ONU a mai menționat că, el condamnă atât atacul asupra instalațiilor diplomatice israeliene, cât și atacul Teheranului asupra instalațiilor militare israeliene. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite