„ONU a devenit o organizaţie antisemită”, acuză ministrul de Externe din Israel

0
Publicat:

Tensiunile recurente dintre Israel şi Naţiunile Unite s-au accentuat după vizita secretarului general ONU la frontiera Fâşiei Gaza dinspre Egipt. După ce acesta a cerut un „armistiţiu umanitar imediat”, sâmbătă, ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a calificat ONU drept „organizaţie antiisraeliană”, informează Agerpres.

Gaza, după aproape 6 luni de război, foto arhivă
Gaza, după aproape 6 luni de război, foto arhivă

„Sub conducerea sa, ONU a devenit o organizaţie antisemită şi anti-israeliană care adăposteşte şi încurajează terorismul”, a scris Israel Katz pe platforma X (fostă Twitter) sâmbătă, făcând referire la vizita oficialului ONU.

„Secretarul general al ONU Antonio Guterres a venit astăzi pe partea egipteană a punctului de trecere de la Rafah şi a dat vina pe Israel pentru situaţia umanitară din Gaza, fără a-i condamna în niciun fel pe teroriştii Hamas care jefuiesc ajutorul umanitar”, a acuzat responsabilul israelian.

După aproape şase luni de război în care milioane de civili din Fâşia Gaza se confruntă cu o situaţie parcă fără ieşire, supravieţuind de la o zi la alta, Antonio Guterres a vizitat sâmbătă partea egipteană a Rafah, un oraş situat între teritoriul palestinian şi Egipt. Responsabilul ONU a spus că a venit pentru a atrage atenţia asupra „durerii” locuitorilor din Gaza, „prizonierii unui coşmar fără sfârşit”.

„Nimic nu justifică atacurile oribile ale Hamas din 7 octombrie. Şi nimic nu justifică pedeapsa colectiva suferită de poporul palestinian. Acum, mai mult ca niciodată, este timpul pentru un armistiţiu umanitar” a subliniat el.

În timp ce oficialii celor două părţi se acuză unul pe celălalt,, civilii sunt cei care plătesc preţul acestui război. Ministerul Sănătăţii al Hamas a raportat că nouă persoane au fost ucise sâmbătă de tiruri israeliene în timp ce aşteptau distribuirea ajutoarelor la periferia oraşului Gaza.

Vă reamintim că şi în februarie mai multe persoane au fost ucise şi rănite în haosul creat după ce soldații Forțelor de Apărare Israelului, simțindu-se amenințați, au deschis focul asupra unor palestinieni adunați în jurul ajutoarelor umanitare. În plus, camioanele care transportau alimente şi medicamente, în încercarea de a ieşi din zonă, au dat accidental peste oameni, provocând noi morți și răniți.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite