Reuters: 300 dispăruți în Atlantic, în largul Insulelor Canare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insulele de pe coasta de vest a Africii au devenit o destinație de top pentru migranții care încearcă să ajungă în Spania.

Migranți îndreptându-se spre Insulele Canare. Foto: Arhiva Adevărul
Migranți îndreptându-se spre Insulele Canare. Foto: Arhiva Adevărul

Trei bărci care se îndreptau din Senegal către Insulele Canare deținute de spanioli și care transportau un total de cel puțin 300 de persoane (migranți spre Europa) au dispărut în apele Oceanului Atlantic, conform Reuters care citeză o reprezentantă a organizației neguvernamentale Caminando Fronteras, Helena Maleno.

Potrivit acesteia, două bărci, pe una dintre care se aflau aproximativ 65 de persoane, iar pe cealaltă - de la 50 la 60, au dispărut în urmă cu 15 zile. Cea de-a treia navă a părăsit Senegal pe 27 iunie cu aproximativ 200 de persoane la bord și, de asemenea, nu a mai semnalizat și nici nu a fost găsită de atunci.

Insulele Canare, aflate în largul coastei de vest a Africii, au devenit o destinație majoră pentru migranții care încearcă să ajungă în Spania. Potrivit Ministerului de Interne spaniol, din ianuarie până în mai 2023, peste 4400 de migranți ilegali au sosit în Insulele Canare. Această cifră este însă cu aproape 47% mai mică față de aceeași perioadă a anului trecut. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite