Trei morţi şi 45 de supravieţuitori, aproape toţi migranţi marocani, salvaţi în largul Insulelor Canare

0
0
Foto Twitter
Foto Twitter

Serviciile spaniole de salvare au găsit luni trei migranţi morţi şi 45 de supravieţuitori, unii foarte slăbiţi, la bordul unei ambarcaţiuni, în largul Fuerteventura, în Insulele canare, anunţă Paza de Coastă, relatează AFP.

Salvatori din cadrul Salvamento Maritimo au salvat ambarcaţiunea aflată în dificultate în largul Insulei Fuerteventura imediat după miezul nopţii de duminică spre luni, a anunţat un purtător de cuvâînt al Pazei de Coastă.

El a precizat că echipajul de salvare a găsit 45 de supravieuitori la bord - 42 de bărbaţi, două femei şi un copil, dar şi trei cadavre.

”Toate persoanele salvate erau marocani, cu excepţia unui bărbat din Africa subsahariană”, a declarat el AFP.

”Şase persoane au fost spitalizate, dintre care cinci în stare gravă”, a anunţat el pe Twitter.

De la începutul lui 2022, 9.589 de migranţi au traversat Marea Mediterană pe această rută extrem de periculoasă, între coastele africane şi insule spaniole la Atlantic. Cu un an mai înainte, 7.531 de persoane au traversat Mediterana pe această rută, potrivit Ministerului spaniol de Interne.

Sosirile migranţilor în acest arhipelag la Atlantic au crescut puternic începând de la sfârşitul lui 2019, după ce o creştere a numnărul patrulelor a condus la o scădere spectaculoasă a migraţiei pe principala rută la Mediterana.

Rutea cea mai scurtă de pe coasta Marocului are aproximativ 100 de kilometri, însă migranţii vin adesea de mult mai departe. Din Mauritania, distanţa este, în linie dreaptă, de peste 1.000 de kilometri.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite