Președintele iranian își exprimă condoleanțe pentru moartea lui Mahsa Amini

0
Publicat:

Președintele Republicii Islamice Iran, Ebrahim Raisi, într-un discurs adresat poporului, și-a exprimat condoleanțe pentru moartea lui Mahsa Amini, care a murit după ce a fost reținută de poliția la Teheran. Episodul difuzat al declarației sale a fost preluat miercuri pe canalul său de Telegram de agenția de presă Clubul Tinerilor Jurnalişti.

Ebrahim Raisi. Foto: EPA-EFE
Ebrahim Raisi. Foto: EPA-EFE

Această știre m-a afectat nu numai pe mine, ci pe toți iranienii", a spus Raisi. „Nu există nicio persoană care să nu fie întristat [de moartea unei fete]". Potrivit președintelui, acesta se afla în Samarkand când a aflat despre moartea lui Amini. La întoarcerea în Iran, Raisi a oferit condoleanțe familiei fetei.

În timpul discursului său, președintele iranian a menționat că „problema morții lui Amini este luată în considerare în diferite departamente ale guvernului și este încă investigată”. Decizia finală a experților criminaliști este așteptată în zilele următoare.

Mahsa Amini, 22 de ani, a fost reținută pe 16 septembrie de așa-numita patrulă a mentorilor (o organizație condusă de poliție care aplică codul vestimentar islamic). A fost dusă la secția de poliție. Acolo, fata a avut un atac de cord, în urma căruia murit. Camera de supraveghere de la secția de poliție a înregistrat modul în care Amini și-a pierdut cunoștința în timpul unei explicații cu poliția. Există o înregistrare video cu cuvintele fetei că nimeni nu a atins-o. Rețelele de socializare au răspândit însă vestea că Amini a fost bătută de poliție. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite