Preşedintele Erdogan a declarat stare de urgenţă în zece provincii din Turcia

0
Publicat:

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi stare de urgenţă în zece provincii afectate de cutremurele care au lovit luni sudul şi sud-estul Turciei, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Recep Tayyip Erdogan. FOTO EPA EFE
Recep Tayyip Erdogan. FOTO EPA EFE

Am decis să declarăm stare de urgenţă pentru a permite desfăşurarea rapidă a operaţiunilor de intervenţie", a declarat şeful statului.

Erdogan a precizat că această măsură este valabilă timp de trei luni.

Preşedintele turc a spus, într-un discurs, că 70 de ţări şi-au oferit ajutorul în operaţiunile de căutare şi salvare şi că Turcia intenţionează să deschidă hotelurile din Antalya pentru a-i găzdui temporar pe cei afectaţi de cutremure.

Potrivit lui Recep Tayyip Erdogan, bilanţul morţilor după cutremurele din Turcia a crescut la 3.549 de persoane.

Ankara a cerut ajutor internațional 

Amintim că seismul cu magnitudine de 7,7 produs în zorii zilei de luni în partea central-sudică a Turciei și care a fost urmat de numeroase replici puternice a provocat moartea a mii de persoane atât în țară, cât și în nord-vestul Siriei. De asemenea, mii de persoane au fost rănite, iar alte peste 13,5 milioane sunt afectate, multe dintre ele rămânând fără case.

Amintim că Ankara a cerut ajutor internațional. Între timp, patru persoane au fost arestate în Turcia sub acuzația că au publicat mesaje „provocatoare” pe rețelele de socializare în legătură cu cutremurele violente de luni, relatează AFP.

Organizația umanitară White Helmets (Căștile Albe) estimează că și în Siria numărul victimelor, morți și răniți, ia proporți: peste 3.000 de persoane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite