Patru persoane au fost arestate în Turcia pentru că ar fi publicat mesaje „provocatoare” despre cutremure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au fost arestate în Turcia sub acuzația că au publicat mesaje „provocatoare” pe rețelele de socializare în legătură cu cutremurele violente de luni, relatează AFP.

Politiști turci FOTO EPA-EFE
Politiști turci FOTO EPA-EFE

Seismul cu magnitudine de 7,7 produs în zorii zilei de luni în partea central-sudică a Turciei și care a fost urmat de numeroase replici puternice a provocat moartea a mii de persoane atât în țară, cât și în nord-vestul Siriei. De asemenea, mii de persoane au fost rănite, iar alte peste 13,5 milioane sunt afectate, multe dintre ele rămânând fără case.

Potrivit poliției turce, cele patru persoane au fost arestate după descoperirea unor conturi care distribuie „mesaje provocatoare ce urmăresc să producă teamă şi panică”.

Poliția turcă nu a detaliat conţinutul acestor mesaje, dar a precizat că face căutări mai ample în acest sens.

Reţelele de socializare din Turcia sunt inundate de mesaje de la persoane care se plâng de lipsa eforturilor de salvare şi de căutare a victimelor în zonele lor, în special în provincia Hatay, în sudul țării, unde o echipă de salvatori români intervine de marți dimineață.

„Adresa şi informaţiile de localizare ale cetăţenilor care cer ajutorul sunt imediat verificate şi se realizează o coordonare”, se arată în comunicatul poliţiei, care a fost preluat de AFP și citat de Agerpres.

Turcia implementează din octombrie o lege aspră privind dezinformarea, sancționând cu până la trei ani de închisoare difuzarea de „ştiri false”.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri