Măcel la o grădiniță din Thailanda, soldat cu 31 de morți. Suspectul și-ar fi luat viața, nu înainte de a-și ucide soția și copilul

0
Publicat:

Cel puţin 31 de persoane, printre care 23 de copii, au fost ucise joi într-un atac armat comis la o grădiniţă din localitatea thailandeză Na Klang, în provincia nordică Nong Bua Lamphu, transmit AFP şi Reuters, citând poliţia locală.

Panya Khamrab, fostul polițist autor al atacului Foto AFP
Panya Khamrab, fostul polițist autor al atacului Foto AFP

Aceasta a emis un aviz de căutare a suspectului, un fost poliţist în vârstă de 34 de ani, care avea asupra sa o puşcă, un pistol şi un cuţit.Un purtător de cuvânt guvernamental a declarat că premierul thailandez a cerut tuturor agenţiilor de securitate să acţioneze pentru prinderea făptaşului.

Între timp, media din Thailanda au relatat că suspectul s-ar fi sinucis, după ce şi-ar fi ucis soţia şi copilul.

Atac la o școală din Rusia

Pe 26 septembrie, saptesprezece persoane au fost ucise, iar alte peste 20 au fost rănite într-un atac armat dintr-o şcoală din oraşul Izhevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei, conform bilanțului prezentat de autorităţile Republicii Udmurtia, relatează dpa, conform Agerpres.  

Conform raportului, încă două victime au murit după ce un fost elev al școlii, în vârstă de 34 de ani, a deschis focul, luni, asupra elevilor, profesorilor și paznicilor.

Autorul atacului, care se pare că a folosit două pistoale Makarov, s-a sinucis apoi, potrivit surselor oficiale, care spun că acesta avea probleme psihice. 

Măsuri de securitate sporite

În urma atacului, la școlile din capitala regională Izhevsk au fost adoptate măsuri de securitate sporite. 

În orașul situat la 1200 de kilometri la est de Moscova, ancheta se află în faza de stabilire a circumstanțelor care au dus la producerea atacului armat. 

Aleksandr Bastrîkin, anchetator șef, a afirmat că bărbatul purta „un tricou negru cu simboluri naziste şi o cagulă” şi nu avea acte asupra sa.  

De asemenea, a fost postată și o fotografie în care se observă o svastică. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut aluzie la câteva ore după eveniment la un „atac terorist” și a declarat, fără a oferi probe, că „după toate aparenţele” bărbatul făcea parte dintr-un grup sau organizaţie neofascistă. 

În locuința atacatorului, dar și în vecinătate se caută, în prezent, probe ale convingerilor naziste ale acestuia. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite