Libia: Atacuri cu drone împotriva unei baze controlate de compania militară privată Wagner în estul țării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacuri cu drone de origine necunoscută au vizat, în cursul nopții, o bază aeriană din estul Libiei aflată sub controlul companiei militare private Wagner, fără a provoca victime omenești, potrivit unei surse militare, notează AFP, conform Agerpres.

Harta Libia Sursă: Shutterstock
Harta Libia Sursă: Shutterstock

Sursa, aflată sub protecţia anonimatului, a declarat pentru AFP că drone "de origine necunoscută au lovit baza aeriană al-Kharouba, situată la 150 de kilometri sud-est de Benghazi (est), unde s-ar găsi elemente ale grupului Wagner".

"Loviturile nu au făcut victime", a adăugat sursa. Libia trece prin o criză politică majoră de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, măcinată de diviziuni între est şi vest, precum şi de ingerinţe străine.

Începând din aprilie 2019 până în iunie 2020, Khalifa Haftar, cel mai important lider din estul Libiei, a folosit luptători ciadieni, sudanezi, nigerieni şi sirieni, dar mai ales militari Wagner, în încercarea sa eşuată de a captura capitala Tripoli. De atunci, sute de membri ai grupării Wagner au rămas activi în est, zona terminalelor petroliere, şi în sudul Libiei, după plecarea unei părţi din personalul lor în Mali sau în Ucraina pentru a lupta alături de armata rusă, scrie Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite