Libia a primit o navă de patrulare maritimă finanțată de grupul de la Vișegrad

0
Publicat:

  Ministrul de externe libian Najla Mangoush a primit marţi, în cadrul unei ceremonii la Adria, în Italia, cheile primei nave de patrulare finanţate de grupul de la Vişegrad, destinată luptei împotriva traficului de persoane în Mediterana, relatează MTI. 

Grupul de la Vişegrad s-a angajat să livreze patru nave de patrulare Libiei. Foto EPA-EFE (Arhivă)
Grupul de la Vişegrad s-a angajat să livreze patru nave de patrulare Libiei. Foto EPA-EFE (Arhivă)

  Comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Oliver Varhelyi, a declarat că nava, care are o lungime de 20 metri şi poate primi la bord 200 de persoane, este prima finanţată integral de ţările grupului de la Vişegrad (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria)

Grupul de la Vişegrad s-a angajat în 2017 să livreze patru nave de patrulare Libiei, a menţionat el, scrie Agerpres.

Navele vor ajuta la „stoparea migraţiei ilegale pe mare şi la blocarea unei rute pe care traficanţi de persoane şi organizaţii criminale o folosesc pentru a se îmbogăţi”, a spus Varhely. 

Ministrul de externe italian Antonio Tajani, prezent la eveniment, a arătat că Libia este un punct-cheie de plecare pentru migranţi ilegali spre Europa. 

Uniunea Europeană şi Italia sprijină de asemenea proiectul prin care Libia va avea alte două nave construite până la sfârşitul anului şi va primi două care au mai fost în exploatare. Italia a antrenat trupe de patrulare libiene şi va superviza mentenanţa navelor.     

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite