Libanul a acuzat Israelul că l-a târât în ​​război prin uciderea liderului Hamas

0
Publicat:

Premierul libanez Najib Mikati a declarat că a dat instrucțiuni Ministerului de Externe al Republicii să trimită o plângere urgentă împotriva statului evreu, către Consiliul de Securitate al ONU.

Prim-ministrul Libanului, Najib Mikati. Foto: EPA-EFE
Prim-ministrul Libanului, Najib Mikati. Foto: EPA-EFE

Prim-ministrul libanez Najib Mikati a cerut tuturor părților interesate să facă presiuni asupra Israelului pentru a opri atacurile asupra Libanului, se precizează într-o declarație a șefului guvernului postată pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter).

Noua crimă israeliană de la periferia de sud a Beirutului, unde a fost ucis șeful adjunct al Biroului Politic Hamas, urmărește să tragă Libanul într-o altă rundă de confruntări militare, contrar eforturilor depuse pentru a preveni un astfel de scenariu”, a subliniat Mikati. El a reafirmat angajamentul Libanului față de Rezoluția 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a stabilit o încetare a focului la granița libanezo-israeliană în urma conflictului din 2006. Mikati a spus că a dat instrucțiuni Ministerului de Externe al Republicii să trimită o plângere urgentă împotriva Israelului la Consiliul de Securitate al ONU, acuzându-l de o încălcare gravă a suveranității libaneze.

Potrivit premierului, guvernul israelian „încearcă să-și direcționeze furia asupra Libanului pentru eșecul operațiunii din Fâșia Gaza”.

Pe 2 ianuarie, dronele israeliene au tras cu rachete în sediul Hamas din suburbiile sudice ale Beirutului. Ca urmare, o clădire cu trei etaje a fost distrusă. Împreună cu șeful adjunct al Biroului Politic al Hamas, Saleh al-Arouri, șase persoane au fost ucise, inclusiv doi comandanți ai aripii militare a Hamas, Brigăzile Izzeddin al-Qassam. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite