Hamas promite că va intensifica atacurile pe toate fronturile ca răspuns la asasinatele din Beirut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O declarație postată pe canalul Telegram al mișcării spunea că uciderea lui Saleh al-Arouri „este o provocare pentru țările arabe și islamice, așa că forțele de rezistență vor lovi ținte israeliene peste tot”.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Mișcarea radicală palestiniană Hamas a promis că va intensifica atacurile pe toate fronturile ca răspuns la moartea șefului adjunct al Biroului Politic al organizației Saleh al-Arouri, ca urmare a unui atac cu dronă israeliană la Beirut, se precizează într-o declarație postată pe canalul Telegram al mișcării.

Declarăm doliu național în Palestina și grevă generală”, spune textul. „În același timp, forțele naționale și revoluționare intensifică acțiunile împotriva Israelului pe toate fronturile”.

Documentul notează că „asasinarea lui al-Arouri la Beirut este o provocare pentru țările arabe și islamice, așa că forțele de rezistență vor lovi ținte israeliene peste tot”.

Totodată, mișcarea palestiniană Hamas a anunțat înghețarea negocierilor cu Israelul privind eliberarea ostaticilor ținuți în Fâșia Gaza după uciderea lui Saleh al-Arouri, un membru al conducerii grupului, într-o suburbie din Beirut, transmite canalul de televiziune Al Arabiya.  

Anterior, dronele israeliene au lansat rachete în sediul Hamas din sudul Beirutului. Drept urmare, două etaje ale clădirii au fost distruse. Incendiul izbucnit în incintă a fost stins. Potrivit agenției Al Watanya, șase persoane au fost ucise împreună cu al-Arouri, inclusiv doi comandanți ai aripii militare a Hamas, Brigăzile Izzaddin al-Qassam. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite