Kibuțul Be'eri, locul de unde au fost răpiți ostaticii, acuză Hamas că a încălcat termenii acordului: a eliberat o fetiță în vârstă de 13 ani, fără mama ei

0
Publicat:

Kibuțul Be'eri, de unde au fost răpiți 12 din cei 13 ostatici pe 7 octombrie, afirmă că, în timp ce comunitatea era "fericită și entuziasmată" de întoarcerea ostaticilor, Hamas a încălcat termenii acordului când a eliberat-o pe Hila Rotem, în vârstă de 13 ani, fără mama ei, Raya, conform timesofisrael.com.

Raya si Hila Rotem, captura reteaua X jpg

"Raya (foto,stânga) rămâne în captivitate, iar Hila (foto, dreapta) se întoarce acasă fără mama ei. Hamas a încălcat grav acordul, separând mama și fiica", se menționează în declarație, conform site-ului de știri Walla.

"Treisprezece copii din două familii de pe kibbutz au fost despărțiți de singurul lor părinte rămas", se arată în declarație.

De asemenea, au fost eliberați aseară și Noam Or, în vârstă de 17 ani, și sora lui de 13 ani, Alma

Mama lor, Yonat, a fost ucisă de teroriști pe 7 octombrie, iar tatăl lor, Dror, rămâne ostatic în Fâșia Gaza, împreună cu nepotul său de 18 ani, Liam.

Una dintre condițiile acordului cu gruparea teroristă, intermediat de Qatar și Egipt, era că niciun copil să nu fie separat de mama sa la eliberare. Cu toate acestea, Hamas a amânat eliberarea ostaticilor aseară, susținând că, de fapt, Israel încălca acordul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite