Al Jazeera: Palestinienii eliberați din închisorile israeliene ajung în Cisiordania

0
Publicat:

Potrivit postului TV, autobuzele cu palestinieni au ajuns în orașul Beitunia.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prizonierii palestinieni eliberați de Israel au sosit în Cisiordania, relatează canalul TV Al Jazeera. Potrivit acestuia, autobuzele care transportau palestinieni eliberați din închisorile israeliene au ajuns în orașul Beitunia din Cisiordania.

Anterior, serviciul de presă al armatei israeliene a relatat că al doilea grup de ostatici, ținut de radicalii palestinieni în Fâșia Gaza, a ajuns prin Egipt în Israel, unde au fost întâmpinați de militari și membri ai serviciilor de informații israeliene.

Pe 22 noiembrie, mișcarea radicală Hamas a anunțat că a ajuns la un acord cu Israelul, prin medierea Egiptului și a Qatarului, asupra unui armistițiu umanitar în Fâșia Gaza timp de patru zile. Acordurile presupun eliberarea a 50 de femei, copii și adolescenți cu vârsta sub 19 ani deținuți în enclavă în schimbul eliberării a 150 de femei și adolescenți cu vârsta sub 19 ani din închisorile israeliene. Armistițiul din Gaza a intrat în vigoare vineri, la 07:00, ora locală (aceeași cu ora Bucureștiului).

Pe 24 noiembrie, Hamas a eliberat 13 israelieni, inclusiv patru copii. În schimb, Israelul a fost de acord să elibereze 39 de palestinieni (24 de femei și 15 adolescenți) din închisoare la o rată de trei palestinieni pentru fiecare israelian. 

În plus, mișcarea palestiniană, a eliberat 10 cetățeni thailandezi și un cetățean filipinez care nu erau acoperiți de termenii acordului. Mișcarea radicală palestiniană Hamas a eliberat cetățenii thailandezi ținuți ostatici datorită eforturilor de mediere ale președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, se precizează în declarația mișcării publicată pe canalul său de Telegram.

Ca răspuns la eforturile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, mișcarea de rezistență islamică Hamas a finalizat eliberarea prizonierilor thailandezi care se aflau în Fâșia Gaza”, se arată în comunicat. 

Totodată, în ciuda acordului, acțiunile armatei israeliene în Cisiordania au continuat. Astfel, șase palestinieni au fost uciși de forțele israeliene în raiduri în Cisiordania, arată postul de televiziune Al Jazeera cu referire la Ministerul Palestinian al Sănătății.

Potrivit ministerului, patru palestinieni au fost uciși în Jenin în timpul raidului armatei israeliene de sâmbătă, unul a fost ucis în Al-Bir, iar altul a murit în apropierea casei sale din Qabatiyeh.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite