Soldații israelieni, instruiți cum să vorbească cu copiii ostatici eliberați de Hamas. La ce întrebări nu au voie să răspundă

0
Publicat:

Înainte de încetarea focului și acordul de eliberare a ostaticilor cu Hamas, Ministerul Bunăstării din Israel a pregătit un document care detaliază modul în care soldații IDF care întâlnesc pentru prima dată copiii ostatici ar trebui să interacționeze cu aceștia.

Soldații IDF au primit instrucțiuni clare înainte de eliberarea ostaticilor
Soldații IDF au primit instrucțiuni clare înainte de eliberarea ostaticilor FOTO IDF

Copiii au fost în captivitatea Hamas timp de peste șase săptămâni și starea lor generală de sănătate este necunoscută, scrie The Jerusalem Post.

Aproximativ 40 de copii și 13 mame sunt ținuți ostatici, dar nu toți vor fi incluși în grupul inițial programat pentru eliberare, din cauză că Hamas susține că nu cunoaște locația tuturor ostaticilor, inclusiv a copiilor. Jihadul Islamic Palestinian deține, de asemenea, mai mulți ostatici.

Se așteaptă ca prima etapă a eliberării să includă 30 de copii, opt mame și 12 alte femei, inclusiv persoane în vârstă a căror viață este în pericol.

Instrucțiunile dintr-un raport întocmit de Institutul Haruv au fost trimise personalului IDF care va primi copiii după ce schimbul va avea loc.

"Când soldatul întâlnește un copil", se arată în document, "se va prezenta astfel: 'Bună, numele meu este... Sunt un soldat în Forțele de Apărare ale Israelului și te însoțesc pentru a te întoarce acasă. Ești într-un loc sigur. Sunt aici pentru a avea grijă de tine, ești în siguranță."

Soldații trebuie să pună copiilor o serie de întrebări: "Ți-e frig sau cald?" și "Ți-e sete?" Dacă soldatul observă că un copil are dificultăți la mers, ar trebui să îl întrebe: "Pot să te ajut? E în regulă dacă te ridic și te ajut să mergi?"

Soldaților li s-au dat instrucțiuni și despre cum să abordeze întrebări dificile, cum ar fi soarta necunoscută a membrilor familiei după masacrul din 7 octombrie. "Copiii vor pune întrebări de genul 'Unde este mama? Unde este tata?' Soldații nu trebuie să răspundă la aceste întrebări, chiar dacă cunosc răspunsurile", se menționează în document.

"La fiecare întrebare trebuie răspuns în genul 'Îmi pare rău, nu știu. Sarcina mea este să te aduc în Israel, într-un loc sigur, unde oameni pe care îi cunoști te vor aștepta și îți vor răspunde la toate întrebările tale'", se mai arată în raport.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite