Justin Trudeau îndeamnă Turcia să respecte statul de drept în acţiunile împotriva presupuşilor pucişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militar pucist bătut de civili în Turcia FOTO AP
Militar pucist bătut de civili în Turcia FOTO AP

Premierul canadian Justin Trudeau a declaat miercuri că Guvernul său a îndemnat Turcia să respecte statul de drept în acţiunile pe care le întreprinde împotriva presupuşilor pucişti, relatează The Associated Press.

Trudeau a precizat că a transmis îngrijorările pe care le are Guvernului turc, după arestarea a mii de militari şi poliţişti în urma puciului eşuat contra Guvernului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Cei care au fost arestaţi este necesar să poată să se apere în cadrul unor unor procese legitime în Turcia, a subliniat şeful Guvernului de la Ottawa.

Statele Unite condamnă tentativa de lovitură de stat din Turcia şi sprijină regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în acţiunile sale, a declarat miercuri secretarul de Stat american John Kerry.

"Noi susţinem eliminarea de către Guvern a loviturii" de stat eşuate de vineri seara, a declarat Kerry, întrebat despre zecile de mii de oameni arestaţi, destituiţi sau suspendaţi în Turcia.

"Noi susţinem Guvernul democratic (...). Condamnăm lovitura" de stat, a insistat Kerry, în faţa presei, la Conferinţa donatorilor pentru Irak.

El a refuzat să "comenteze" în legătură cu epurările operate de Ankara, care afectează sectoare largi ale societăţii, de la armată şi presă şi până la universităţi.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite