Iranul afirmă că a discutat cu partenerii regionali toate scenariile posibile în conflictul Israel-Hamas: „Toată lumea are degetul pe trăgaci“

0
Publicat:

Ministrul de externe iranian, Hossein Amirabdollahian, a reafirmat sprijinul Teheranului pentru grupările militante aliate din Orientul Mijlociu, chemând în acelaşi timp la o soluţie politică la actuala izbucnire de violenţă, transmite dpa.

Hossein Amirabdollahian
Hossein Amirabdollahian

'Rezistenţa este capabilă să întreprindă singură orice acţiune şi are mijloacele să o facă', le-a spus Amirabdollahian reporterilor sâmbătă la Beirut, în contextul temerilor că războiul s-ar putea extinde în regiune.

Ministrul iranian a declarat că o serie de scenarii au fost discutate în întâlniri cu lideri ai grupărilor aliate din regiune, şi că 'toată lumea are scenarii pregătite şi toată lumea are degetul pe trăgaci'.

Amirabdollahian i-a emis din nou avertismente puternice Israelului şi a cerut ca bombardarea Fâşiei Gaza să înceteze.

Cu toate acestea, el a spus că Iranul vede spaţiu pentru diplomaţie. 'Există încă o posibilitate pentru măsuri diplomatice, însă mâine va fi prea târziu: Aceste crime trebuie oprite imediat', a declarat ministrul iranian.

Israel este inamicul declarat al Iranului de la Revoluţia islamică din 1979.

Teheranul şi-a extins legăturile politice şi militare în regiune începând din anii 1990, creând o 'axă a rezistenţei' cu sprijinul unor miliţii şiite.

Amirabdollahian face în prezent vizite la aliaţii Iranului din regiune, iar vineri s-a aflat la Beirut, unde s-a întâlnit şi cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite