Ecologiștii condamnă un serviciu „ridicol“ de zboruri private pentru câinii bogaților. Cât costă o călătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un serviciu de avioane private care transportă câinii oamenilor bogați și care a efectuat săptămâna aceasta primul său zbor din Dubai spre Londra i-a indignat pe ecologiști. Aceștia l-au catalogat drept „ridicol" potrivit The Guardian.

FOTO Facebook K9 JETS
FOTO Facebook K9 JETS

Pentru suma de 8.166 de lire sterline, dus-întors, clienții au putut să stea cu câinii în poală și să bea șampanie în timp ce au călătorit cu un avion Gulfstream IV-SP, de la aeroportul internațional Al Maktoum la Farnborough.

K9 Jets, compania care operează zborul, este condusă de un cuplu din Birmingham.

„K9 Jets crede că membrii familiei de animale de companie merită să călătorească în confort și stil alături de stăpânii lor” a explicat, pentru AeroTime Hub, Adam Golder, co-fondatorul companiei.

K9 Jets operează deja servicii către New Jersey, Los Angeles, Frankfurt, Paris și Lisabona.

Compania a postat pe Instagram o fotografie a unei pasagere așezată la o masă de nuc cu un pahar de șampanie și un golden retriever lângă ea. 

 Fotografii cu alți câini au fost postate și pe pagina de Facebook a companiei.

„Să-și vină în fire”

Serviciul a fost aspru criticat de Extinction Rebellion, un grup de ecologiști care protestează față de schimbările climatice.

„Rămân stupefiat că aceiași oameni nu se pot conecta la lumea naturală din jurul lor, care se prăbușește, și astfel să-și vină în fire", a declarat purtătorul de cuvânt al XR, Todd Smith, fost prim ofițer la Thomas Cook, potrivit The Guardian.  

„Nu sunt câtuși de puțin surprins că K9 Jets este cel mai recent serviciu ridicol pe care l-au adăugat în portofoliul lor”, a spus acesta. 

În calitate de fost pilot, Todd Smith, militează pentru asigurarea unui transport curat și  durabil pentru mase, „în loc să continuăm să extindem aeroporturile super-poluante pentru avioane private care se adresează unei minorități infime de indivizi ultra-bogați - atât umani, cât și non-umani."

Compania K9 Jets subliniazăcă nu deține nicio aeronavă, ci este un „operator public de charter" și precizează că serviciul său nu se adresează celor super-bogați, prețul locurilor fiind comparabil cu cel al transportului tip marfă plătit de stăpâni pentru câini.

Compania a mai precizat că operează zboruri doar la capacitate maximă și că  își ia în serios responsabilitatea față de mediul înconjurător.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite