Animale de companie potrivite pentru copiii mici

0
Publicat:

Nu puține sunt cazurile în care oamenii renunță la animalele de companie atunci când un copil apare în viața lor. De asemenea, părinții sunt, în general sceptici, atunci când cei mici își doresc să aibă un animăluț.

Animale potrivite pentru copii mici FOTO Arhivă
Animale potrivite pentru copii mici FOTO Arhivă

Anumite animale de companie ar putea fi însă cât se poate de potrivite pentru copii. Nu sunt pretențioase, nu necesită prea multă îngrijire și nici nu există riscul apariției alergiilor.

Câinii, pisicile și copiii

Câinele rămâne, de departe, cel mai popular animal de companie, conform datelor statistice furnizate de Asociația Medicală Veterinară din SUA. Imediat după, în clasament, urmează pisicile, apoi păsările și caii.

Există și o preferință pentru animale exotice, care stau în cuști, sunt mai puțin pretențioase și cât se poate de potrivite pentru viața la apartament. Americanii aleg peștii de acvariu de trei ori mai des față de iepuri.

Deși câinii și pisicile sunt cele mai populare animale de companie, ele nu sunt neapărat și o bună alegere în cazul familiilor cu copii mici. Deși vorbim despre animale extrem de afectuoase, acestea ar putea fi enervate de comportamentele copiilor, precum trasul de coadă, de urechi sau lăbuțe.

Patrupezii necesită foarte multă îngrijire, ei înșiși, aproape la fel de multă ca un copil. Lasă păr în casă și pot provoca alergii. Câinii trebuiesc duși afară și plimbați de mai multe ori pe zi.

Ce animale de companie sunt mai potrivite

1. Peștii

cei mai mici pesti de acvariu

Peștii sunt interesanți de privit și au un efect liniștitor, atât asupra copiilor, cât și a adulților. Ideal ar fi ca acvariul să fie amplasat la un loc sigur, astfel încât cel mic să nu îl poată mișca sau răsturna. Poate un mic dezavantaj pentru părinți este faptul că sunt nevoiți să curețe periodic acvariul, pentru o bună sănătate a peștilor.

2. Porcușorii de Guineea și hamsterii

hamster

Dacă există dorința pentru un animăluț ceva mai interactiv, atunci porcușorii de Guineea sau hamsterii pot reprezenta o foarte bună opțiune. Sunt tovarăși de joacă ușor de manevrat și urmărit, complet inofensivi pentru copil.

Porcușorii de Guineea sunt cât se poate de docili, rareori mușcă. La fel și hamsterii. Problema cu ei ar fi însă că sunt foarte activi pe timp de noapte.

3. Papagalii

papagal

Păsările ca animale de companie par să fie subestimate când se iau în considerare elemente precum: inteligența, ușurința de îngrijire, dresarea, sociabilitatea, atractivitatea, longevitatea și disponibilitatea la viața într-un apartament.

Studiile arată că acei papagali care locuiesc în case cu copii sunt mai predispuși la a vorbi. Ei au nevoie de multă atenție și interacțiune, ceea ce pot primi, cu ușurință, din partea celui mic.

4. Reptila Gecko

gecko soparla caters

Reptila Gecko este una dintre reptilele cel mai ușor de îngrijit. Este docilă și ușor de îmblânzit, dar este, de asemenea, un animal nocturn. Obiceiurile de igienă sunt esențiale pentru acest tip de animal de companie. Reptila Gecko se poate descurca bine într-un habitat mic.

Ar mai fi însă de menționat că, la fel ca oamenii, animalele au propriile lor personalități. Recomandarea pentru părinți este ca alegerea animalului de companie să nu fie făcută doar în funcție de vârsta copilului, ci și a nivelului său de maturitate și responsabilitate.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite