Coreea de Sud suspectează că inginerii indonezieni au furat tehnologia avioanelor KF-21

0
Publicat:

Autoritățile sud-coreene investighează mai mulți ingineri indonezieni pentru că ar fi încercat să fure tehnologie legată de dezvoltarea avionului de luptă KF-21, un proiect comun între cele două țări,a relatat agenția de știri Yonhap, citând surse din Administrația Programului de Achiziții pentru Apărare (DAPA) și Comandamentul de Contrainformații al Forțelor Armate.

Foto: https://nationalinterest.org/
Foto: https://nationalinterest.org/

Indonezienii au lucrat pentru compania KAI, care dezvoltă KF-21. Inginerilor le este interzis să părăsească țara. Ei sunt suspectați că stochează informații despre dezvoltarea aeronavei pe o unitate USB. Ancheta este condusă de reprezentanți ai Serviciului Național de Informații al Republicii Coreea și ai Comandamentului de Contrainformații al Forțelor Armate.

Investigația încearcă în prezent să stabilească dacă tehnologiile strategice sunt conținute în datele stocate”, a spus sursa agenției.

Indonezia este partenerul Republicii Coreea în dezvoltarea acestei aeronave, iar țara din Asia de Sud-Est s-a angajat să acopere 20% din costurile proiectului. Dar Indonezia nu a plătit încă aproximativ 1 trilion de woni (754 de milioane de dolari). Producția KF-21 este programată să înceapă în 2024. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite