China și Rusia își consolidează cooperarea strategică. Wang Yi și Serghei Lavrov, discuții despre relațiile bilaterale. „Un viitor luminos”

0
Publicat:

Pe fondul relațiilor internaționale în continuă evoluție, șeful diplomației chineze, Wang Yi, a evidențiat marți, în cadrul unei întrevederi cu ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, dorința Chinei de a consolida cooperarea strategică cu Moscova. Acest mesaj a fost transmis printr-o agenție de stat rusă și a fost preluat de AFP.

Șeful diplomației chineze, Wang Yi, alături de ministrul de externe rus, Serghei Lavrov FOTO Twitter
Șeful diplomației chineze, Wang Yi, alături de ministrul de externe rus, Serghei Lavrov FOTO Twitter

Conform declarațiilor lui Wang Yi, Beijingul se angajează să susțină dezvoltarea stabilă a Rusiei sub conducerea președintelui rus, Vladimir Putin. De asemenea, oficialul chinez a subliniat că Rusia și China vor continua să-și întărească colaborarea strategică la nivel global și să-și ofere un sprijin reciproc considerabil.

Sprijinul poporului este sursă de progres în Rusia. Cred că, sub conducerea fermă a președintelui Putin, poporul rus va avea un viitor luminos, a declarat Wang Yi, conform cotidianului rus Izvestia.

În replică, ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat lui Putin de către Beijing, în special după realegerea sa recentă.

Președintele chinez, Xi Jinping, a fost printre primii lideri care i-au transmis felicitări președintelui Putin, iar acest gest a fost întâmpinat cu gratitudine de către oficialii ruși.

Vizita oficială a lui Serghei Lavrov în China, desfășurată pe parcursul a două zile, evidențiază eforturile celor două țări de a-și întări relațiile diplomatice. Această întâlnire are loc într-un moment sensibil, în contextul în care războiul cu Ucraina continuă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite