Ministerul chinez de Finanțe și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sancțiunile SUA împotriva companiilor chineze

0
Publicat:

Ministrul adjunct al Finanțelor din Republica Populară Chineză Liao Min a spus că astfel de acțiuni „aduc atingere drepturilor și intereselor legitime ale companiilor și cetățenilor chinezi și nu contribuie la bunăstarea companiilor și cetățenilor americani”.

Foto: Nexta TV via X
Foto: Nexta TV via X

China și-a exprimat în mod clar îngrijorările sale serioase cu privire la sancțiunile SUA asupra companiilor chineze, tarifele percepute asupra mărfurilor chineze și restricțiile asupra investițiilor în China, a declarat ministrul adjunct al Finanțelor din Republica Populară Chineză, Liao Min, la o conferință de presă dedicată vizitei secretarului de Trezorerie al SUA, Janet Yellen, în China.

Astfel de acțiuni ale Statelor Unite lezează drepturile și interesele legitime ale companiilor și cetățenilor chinezi și nu contribuie la bunăstarea companiilor și cetățenilor americani”, a declarat agenția de presă Xinhua într-o declarație a șefului departamentului chinez. .

China salută declarația SUA că nu încearcă să se desprindă de China și speră că partea SUA va lua măsuri concrete pentru a pune capăt sancțiunilor și restricțiilor asupra companiilor chineze”, a adăugat Liao Min. Ambele părți cred, a menționat el, că fiecare țară are nevoi legitime de securitate națională. Cu toate acestea, China consideră că, în prezent, conceptul de „securitate națională” nu trebuie depășit, iar așa-numita diversificare nu ar trebui folosită ca pretext pentru a submina schimburile normale de comerț și investiții între cele două țări și din întreaga lume și nu ar trebui să distrugă stabilitatea producției industriale și a lanțurilor de aprovizionare.

În timpul vizitei, Janet Yellen a discutat cu omologul său chinez, Lan Foan, problemele dezvoltării financiare și menținerii canalelor de comunicare între cele două țări, precum și alte probleme.

Yellen vizitează China între 3 aprilie și 9 aprilie. 

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite