Ce este concediul de compasiune. O jucătoare de cricket a primit liber ca să-și consoleze soția

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concediul de compasiune pare a fi ultima „fiță” pe piața muncii. Este felul în care a fost ajutată o jucătoare de cricket să-și revină, după ce soția ei a fost exclusă din echipa feminină pentru Cupa Mondială T20.

Marizanne Kapp  FOTO Facebook
Marizanne Kapp FOTO Facebook

Marizanne Kapp, o jucătoare de cricket din Africa de Sud a primit „concediu de compasiune” după ce soția ei, Dane van Niekerk, a fost exclusă din echipa feminină de la turneul din februarie, pe care Africa de Sud îl găzduiește. Motivul pentru care a fost eliminată este acela că van Niekerek nu a reușit să îndeplinească „criteriile minime de pregătire fizică”, potrivit BBC.

Kapp va rata ultimul T20 împotriva Indiei. „Câteva zile emoționante, sunt soție în primul rând și apoi jucătoare de cricket”, a declarat Kapp pe Twitter.

Mulțumesc CSA (Cricket South Africa) pentru că mi-a oferit posibilitatea de a fi acasă pentru a-mi susține soția și a-mi vedea familia, în timp ce mă împrospătez mental și mă pregătesc pentru Cupa Mondială T20. Întotdeauna a fost cea mai mare onoare pentru mine să îmi reprezint țara, a mai spus ea.

„Avea nevoie de o pauză”

Concediul a fost acordat pentru ca ea să se poată întoarce pregătită să joace. Ea face parte din Cupa Mondială și este dedicată cauzei Cupei Mondiale. Avea nevoie de o pauză pentru concediu din motive de compasiune și i-a fost acordat pentru că am considerat că suntem foarte mulțumiți de forma în care se află, în ceea ce privește abilitățile ei”, a declarat Antrenorul Africii de Sud, Hilton Moreeng. Ea a postat un mesaj pe rețelele de socializare, unde a spus că este „absolut distrusă” după această ratare.

Kapp, în vârstă de 33 de ani, și Van Niekerk, în vârstă de 29 de ani, au debutat împreună la nivel internațional în timpul Cupei Mondiale feminine ICC din 2009.

Amândouă urmează să participe la Women's Indian Premier League (WPL), care este așteptată să aibă loc la începutul lunii februarie.

„Africa de Sud este o echipă mai slabă fără ea”

Jucătoarea de bowling din Anglia, Kate Cross, care face parte din lotul de 15 jucătoare pentru Cupa Mondială, și fostul jucător de spinning Alex Hartley au discutat această problemă în cadrul celui mai recent podcast No Balls.

Hartley, care a făcut parte din echipa câștigătoare a Cupei Mondiale din 2017, a declarat că Africa de Sud „este o echipă mai slabă fără ea”. „Indiferent dacă este în formă sau nu, este o jucătoare foarte, foarte bună și cred că, dacă vrei să câștigi Cupa Mondială, vrei să-ți susții jucătorii și să scoți cel mai bun 11”, a adăugat ea.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri