Concediu plătit de până la un an pentru angajații din Germania. Care sunt condițiile

0
Publicat:

Ministrul German al Muncii  a precizat ce trebuie să facă angajații pentru a beneficia de măsura concediului plătit timp de un an.

Muncitori la o fabrică din Germania FOTO: Shutterstock
Muncitori la o fabrică din Germania FOTO: Shutterstock

După un model austriac, unde se permite angajaților o pauză în carieră de maximum un an pentru formare sau educație continuă, ministrul German al Muncii a anunțat că și în Germania angajații ar trebui să poată urma un an de formare profesională suplimentară, dacă ei și angajatorul lor au convenit în prealabil asupra acestui lucru.

Această inițiativă ar urma să fie finanțată de Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă, iar angajații vor primi aceeași valoare a indemnizațiilor de șomaj de nivel superior în timpul pauzei de carieră, respectiv 60% din venit pentru persoanele singure și 67% pentru persoanele cu un copil. Noua lege este de așteptat să fie adoptată de cabinetul federal în următoarele câteva săptămâni.

Cu noua lege, Hubertus Heil, ministrul german al Muncii, speră să „deschidă oportunități suplimentare pentru angajați, având în vedere lipsa de muncitori calificați din Germania”.

Pe lângă finanțarea pauzelor de carieră, Legea privind educația continuă va ajuta și tinerii în căutare de ucenicie cu costuri de relocare.

 Heil a spus că legea va include o „garanție de formare” care ar „promova mobilitatea și orientarea către carieră a tinerilor”.

În prezent, există diferențe regionale semnificative în distribuția uceniciei. În regiunile cu ocupare deplină, companiile uneori nu găsesc stagiari, în timp ce în regiunile slabe din punct de vedere structural, tinerilor care caută le este extrem de greu să găsească un post de pregătire, a explicat ministrul Muncii, scrie ziarulromanesc.de.

Sprijinul pentru mobilitate pentru stagii ar ajuta în acest sens, a spus el. „Dacă cineva nu poate găsi un post de pregătire în regiunea de nord a Ruhr, de exemplu, dar există o oportunitate în Köln de a finaliza un stagiu de orientare în carieră, atunci vom sprijini acest lucru prin asumarea costurilor de cazare și mobilitate”, a spus Heil.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite