Căsătoriile între persoane de acelaşi sex, aprobate în cel mai populat stat din Mexic

0
0

Congresul statului mexican cu cel mai mare număr de locuitori, Mexic, a votat marţi pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, devenind al 29-lea dintre cele 32 de state ale Mexicului care a adoptat o astfel de legislaţie, relatează miercuri Reuters.

lgbt jpeg

„Căsătoria egală este o instituţie publică, în care două persoane decid în mod liber să-şi împartă viaţa”, a anunţat Congresul într-un mesaj pe Twitter, după ce parlamentarii au adoptat proiectul de lege cu 50 de voturi pentru şi 16 împotrivă, potrivit Agerpres. 

Statul Mexic, care se învecinează cu capitala ţării, este cel mai populat stat mexican, unde trăiesc aproximativ 17 milioane de locuitori - de aproape cinci ori mai mult decât populaţia Uruguay-ului.

Votul din Congresul statului Mexic are loc după legalizarea recentă a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în statele Sonora şi Sinaloa.

Mexico City a fost prima zonă a ţării care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex în 2009, iar anul următor Argentina a devenit prima ţară din America Latină care le-a legalizat la nivel naţional.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex rămâne ilegală sau nu este recunoscută în Paraguay, Bolivia, Peru,Venezuela, cea mai mare parte a Americii Centrale şi regiuni din Caraibe.  

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri