Brazilia este afectată de ploi puternice la Rio de Janeiro, 11 morți

0
Publicat:

Ploile torențiale care au lovit duminică devreme în orașul brazilian Rio de Janeiro şi în împrejurimi au făcut cel puţin 11 morţi, potrivit unui nou bilanţ al pompierilor furnizat de AFP, scrie Agerpres.

Steag Brazilia FOTO: Shutterstock (Arhivă)
Steag Brazilia FOTO: Shutterstock (Arhivă)

Au fost înregistrate mai multe pierderi de vieți omenești în cartierele din nordul metropolei în urma înecului, electrocutărilor și aluncărilor de teren.

Pompierii au pornit în căutarea unei femei date dispărută după ce mașina ei a fost luată de revărsarea unui râu.

Pentru anumite zone ale orașuui a fost declarată „stare de urgenţă”, în ultimele 24 de ore au căzut cumulat 200 de milimetri de ploaie, mai mult decât era de aşteptat pentru întreaga lună ianuarie.

Pe unele tronsoane ale bulevardului Brasil, una dintre principalele artere ale oraşului, apa a ajuns la capotele maşinilor. Mai mult de zece linii de autobus au fost închise, dar și mai multe stații de metrou din cauza prezenței apei pe șine.

Pompierii au raportat că au executat peste 200 de intervenții, în principal de salvare, ajutor din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren.

Primarul Eduardo Paes a recomandat locuitorilor să evite deplasările pentru a nu „îngreuna munca agenţilor publici” şi „a le pune viaţa în pericol”.

De asemenea, Centrul naţional de monitorizare şi avertizare a dezastrelor naturale a atras atenţia asupra unui risc „foarte mare” de alunecări de teren în opt municipalităţi din statul Rio de Janeiro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite