Stare de urgență în cinci municipalități din Brazilia. Ploile puternice au ucis 24 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O furtună puternică însoţită de precipitaţii record a ucis cel puţin 24 de persoane în mai multe localităţi de coastă din statul Sao Paulo din Brazilia, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren de la sfârşitul săptămânii, informează luni AFP.

Au avut loc numeroase inundații și alunecări de teren, precum și distrugerea clădirilor rezidențiale și a infrastructurii. Potrivit autorităților locale, zeci de oameni continuă să se afle sub dărâmături.

În ultima zi, în regiune au căzut ploi care echivalează cu o lună de precipitații. Efectele ruperilor de nori au constat în numeroase inundații și alunecări de teren, distrugerea clădirilor rezidențiale și a infrastructurii. Rețeaua rutieră a fost întreruptă pe autostrăzile majore care leagă capitala omonimă a statului Sao Paulo cu zonele de coastă și cu Rio de Janeiro învecinat. Potrivit autorităților locale, zeci de oameni continuă să se afle sub dărâmături.

Inundații în Brazilia. Foto: Arhiva Adevărul
Inundații în Brazilia. Foto: Arhiva Adevărul

A fost declarată stare de urgență în cele cinci municipalități care au suferit cel mai mult de pe urma dezastrului. În multe zone, alimentarea cu apă și electricitate a fost întreruptă, iar comunicațiile mobile nu funcționează. Peste o sută de salvatori sunt implicați în lupta împotriva consecințelor. Aviația și armată vor fi și ele trimise în ajutor.

Autoritățile locale au anulat toate evenimentele de divertisment dedicate sărbătoririi carnavalului.

Precipitațiile abundente în părțile de nord, centru și sud-est ale Braziliei în timpul verii (de la sfârșitul lunii decembrie până la sfârșitul lunii martie) sunt sezoniere și cad anual cu diferite grade de intensitate. Ele sunt cauzate de mișcarea aerului cald și umed din pădurile ecuatoriale din Amazon, în direcția sud-est, spre Oceanul Atlantic. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite