Video Bărbat arestat după ce și-a abandonat câinele în timpul uraganului Milton. Patrupedul a fost găsit legat de un gard

0
0
Publicat:

Un bărbat din Statele Unite a fost arestat pentru că și-a lăsat câinele legat de un gard în timpul uraganul Milton. Acesta a fost acuzat de cruzime împotriva animalelor.

Câinele a fost salvat de polițiști Foto: Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles
Câinele a fost salvat de polițiști Foto: Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles

Patrupedul a fost salvat de o patrulă de poliție, lângă o autostradă din Florida, pe 9 octombrie, conform BBC.

Giovanny Aldama Garcia, în vârstă de 23 de ani, fostul proprietar al câinelui, a fost arestat luni, 14 octombrie.

Miercuri, 9 octombrie 2024, un câine, cunoscut acum sub numele de Trooper, a fost găsit abandonat în apele de inundații, care îi ajungeau până la piept, pe Interstate-75 din Tampa, în timp ce mulți rezidenți evacuau înaintea uraganului Milton. Pe baza unei anchete penale ulterioare, polițiștii de stat au asigurat și executat ieri (luni, 14 octombrie n.red.) un mandat de arestare împotriva lui Giovanny Aldama Garcia, 23 de ani, din Ruskin, Florida, pentru cruzime agravată împotriva animalelor”, a transmis Departamentul pentru Siguranța Autostrăzilor și Autovehiculele din Florida, pe Facebook.

Imaginile bodycam postate online, au arătat câinele care stătea legat lângă un gard de sârmă în apa care îi ajungea până la piept.

Fostul proprietar le-a spus anchetatorilor că a abandonat animalul, numit inițial Jumbo, deoarece părăsea Florida din cauza furtunii și nu a găsit pe nimeni care să aibă grijă de el. Acum tânărul riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de cruzime împotriva animalelor.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a spus că Jumbo, redenumit Trooper în onoarea ofițerului care l-a salvat, va fi adoptat.

Leon County Humane Society, care a avut grijă de câine înainte ca acesta să fie dat în plasament, a spus că a primit sute de întrebări despre Trooper.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite