Avioane israeliene au lovit poziţii ale Hezbollah în sudul Libanului. Un centru de comandă, printre ținte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avioane de luptă israeliene au efectuat cel puţin trei lovituri aeriene asupra unor ţinte ale grupării şiite Hezbollah în sudul Libanului, au declarat luni surse de securitate libaneze şi armata israeliană.

Israelienii se luptă cu Hezbollah în Liban și cu Hamas în Fâșia Gaza. FOTO Profimedia
Israelienii se luptă cu Hezbollah în Liban și cu Hamas în Fâșia Gaza. FOTO Profimedia

Este vorba despre o nouă zi de schimburi de focuri, pe fondul escaladării ostilităţilor în urma războiului împotriva grupării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, informează DPA şi EFE, citate de Agerpres.

Potrivit acestora, avioanele au lovit obiective la periferia satelor Marwaheen, Aita al-Shaab şi Halta.

Au fost vizate zone din afara localităţilor respective după ce au fost lansate rachete spre posturi israeliene.

Hezbollah a întreprins cel puţin şase atacuri

Gruparea şiită libaneză a revendicat luni responsabilitatea pentru două atacuri asupra unor poziţii militare în nordul Israelului şi alte două atacuri care au vizat trupe israeliene, dintre care cel puţin unul a fost efectuat cu rachete ghidate. Aceste atacuri şi-au atins "direct" ţintele, potrivit Hezbollah, citată de EFE.

Loviturile de represalii au intervenit după ce mişcarea pro-iraniană Hezbollah a întreprins cel puţin şase atacuri şi a lansat peste 20 de rachete asupra unor posturi de comandă ale trupelor israeliene din apropierea frontierei libaneze. Dar toate obuzele au căzut în zone nepopulate, a indicat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

„Avangardele potopului al-Aqsa"

Printre ţintele Hezbollah lovite de armata israeliană în sudul Libanului figurează un centru de comandă şi control, infrastructuri şi situri militare.

Ramura libaneză a grupării islamiste Hamas a anunţat lansarea a ceea ce a numit „avangardele potopului al-Aqsa", o referire la Moscheea al-Aqsa din Ierusalim, unul dintre cele mai sfinte locuri din Islam. Hamas a făcut apel la palestinienii care trăiesc în Liban să se alăture luptei.

„Voi, tineri şi bărbaţi eroici, alăturaţi-vă avangardei rezistenţei şi participaţi la modelarea viitorului poporului vostru şi la eliberarea Ierusalimului şi a binecuvântatei moschei al-Aqsa", se arată într-o declaraţie a grupului din Liban.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite