Anchetă în Israel. Mărturii îngrozitoare despre violențele sexuale ale Hamas: victimele, atât femei, cât și bărbați

0
Publicat:

Anchetatorii israelieni care investighează consecințele atacurilor brutale efectuate de Hamas în data de 7 octombrie au găsit dovezi de violențe sexuale și mutilări din partea atacatorilor.

Memorial pentru israelienii uciși de Hamas la festivalul Nova FOTO EPA-EFE
Memorial pentru israelienii uciși de Hamas la festivalul Nova FOTO EPA-EFE

Victimele actelor de violență sexuale și a mutilărilor au fost atât femei, cât și bărbați, relatează Daily Mail, citând-o pe Yael Sherer, o purtătoare de cuvânt a grupului de sprijin pentru Supraviețuitorii violențelor sexuale din Israel.

Potrivit lui Sherer, există atât dovezi fizice, cât și relatări ale martorilor despre aceste acte odioase comise de teroriștii Hamas și Jihadului Islamic.

„Teroriștii s-au asigurat că îi dezonorează pe acești oameni”, a declarat activita israeliană într-un interviu acordat pentru BBC Radio 4.

Declarațiile lui Yael Sherer survin într-un moment în care Poliția Israeliană a dechis cea mai importantă anchetă a sa asupra unor acte de violență sexuală și crime împotriva femeilor.

Poliția Israeliană a strâns mii de declarații, fotografii și clipuri video greu de vizionat, notează „Daily Mail”.

Yoni Saadon, în vârstă de 39 de ani, o supraviețuitoare a atacului asupra festivalului de muzică Nova, a făcut o mărturisire îngrozitoare despre actele de violență sexuală la care a asistat în timp ce se ascundea de teroriști. Ea spune că nu poate uita chipul unei tinere care a fost împușcată în cap după ce a fost violată de un grup de 8-10 teroriști, în timp ce o altă participantă la festival a fost decapitată după ce s-a luptat cu un atacator pentru a nu fi dezbrăcată.

„Este clar acum că infracțiunile de natură sexuală fuseseră planificate, în scopul de a îngrozi și umili oamenii”, a declarat responsabilul de această anchetă, Shelly Harush.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite