Avertismentul Microsoft: Rusia intenționează să intensifice atacurile cibernetice asupra Ucrainei și a aliaților

0
Publicat:

Moscova intenționează să -și intensifice eforturile cibernetice pentru a pune presiune asupra surselor de sprijin militar și politic pentru Ucraina, a anunțat Microsoft, citat de Bloomberg.

 Rușii încearcă să răspândească anumite narațiuni online prin mass-media Foto Shutterstock
Rușii încearcă să răspândească anumite narațiuni online prin mass-media Foto Shutterstock

Directorul general al centrului de analiză a amenințărilor digitale al Microsoft, Clint Watts, a îndemnat clienții să se pregătească pentru mai multe atacuri cibernetice rusești în timpul iernii.

În opinia sa, recentul atac al hackerilor serviciilor secrete militare ruse în Polonia, folosind un program ransomware, poate fi un prevestitor al răspândirii în continuare a atacurilor cibernetice rusești dincolo de granițele Ucrainei.

Odată cu loviturile asupra infrastructurii civile a Ucrainei, au existat atacuri cibernetice „suplimentare” asupra lanțurilor de aprovizionare ucrainene și străine, precum și „operațiuni de influență cibernetică”, a adăugat Watts.

Potrivit acestuia, aceste eforturi vizează subminarea sprijinului politic al Ucrainei din partea SUA, UE și NATO, precum și zdruncinarea încrederii și hotărârii ucrainenilor.

Watts a spus că eforturile Rusiei de a stârni disidența populară, cum ar fi prețurile ridicate la energie și inflația în Europa, au avut un impact limitat până acum, dar „prefigurează ceea ce ar putea deveni o tactică extinsă în timpul iernii”.

Potrivit lui Watts, rușii încearcă să răspândească anumite narațiuni online prin mass-media și conturi de socializare legate de stat, în special pentru a submina încrederea în oficialii aleși și instituțiile democratice.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite