Atac armat într-un bar din centrul Mexicului, soldat cu 12 morți și trei răniți

0
Publicat:

Cel puțin 12 persoane au murit și alte trei au fost rănite într-un atac armat, care a avut loc sâmbătă seara, în barul din orașul Irapuato, în statul central Guanajuato, relatează CNN și Reuters.

Trei persoane au fost rănite într-un atac armat, care a avut loc sâmbătă seara, în Mexic.
Atac armat în Mexic soldat cu 12 morți. FOTO Shutterstock

Autoritățile locale au transmis într-un comunicat de presă că focurile de armă au fost semnalate, sâmbătă, în jurul orei locale 20.00. 

Conform comunicatului, după ce au ajuns la locul faptei, paramedicii au confirmat decesul a șase bărbați și șase femei.

Nu este cunoscută identitatea victimelor. De asemenea, nu este clar câți bărbați înarmați au fost implicați în acest atac.

Operațiunea de căutare a bărbaților este în desfășurare, acțiunea având sprijinul Secretarului pentru Siguranță Publică din Guanajuato, precum și al Procuraturii Generale a statului, al Secretarului Apărării Naționale și al Gărzii Naționale. 

În urmă cu mai puțin de o lună a avut loc un alt atac în statul Guanajuato. Astfel, miercuri, 21 septembrie, mai mulți bărbați au împușcat mortal 10 persoane într-un bar din orașul Tarimoro din Guanajuato, localitate aflată la circa 96 de kilometri sud-est de Irapuato. 

Guanajuato reprezintă un important centru de fabricație pentru mulți producători de automobile, dar și pentru cartelurile de droguri.  

Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a promis să reducă nivelurile de violență produse de bandele din Mexic.

Cu toate că numărul omuciderilor a scăzut într-o oarecare măsură în acest an, mandatul lui Lopez Obrador ar putea să fie cel mai sângeros din istoria recentă. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite