Zeci de studenți din Mexic au fost otrăviți în mod misterios

0
Publicat:

Cel puțin 57 de elevi au fost otrăviți cu o substanță neidentificată într-o școală gimnazială din statul mexican Chiapas, potrivit autorităților locale. Otrăvirea în masă de vineri a fost al treilea incident de acest fel din Chiapas din ultimele două săptămâni, speriindu-i pe elevi și stârnind indignarea părinților, relatează Reuters. 

Captură video din clipurile virale pe Twitter dintr-un spital mexican
Captură video din clipurile virale pe Twitter dintr-un spital mexican

Institutul mexican de Securitate Socială a declarat vineri că 57 de elevi adolescenți din comunitatea rurală Bochil au ajuns la un spital local cu simptome de otrăvire. Un elev aflat într-o stare „delicată” a fost transferat la un spital din capitala statului, în timp ce restul elevilor sunt stabili, a precizat institutul.

Autoritățile nu au speculat asupra unei cauze, dar agențiile de știri locale au declarat că unii părinți cred că elevii au fost expuși la apă sau alimente contaminate.

„Suntem indignați de aceste evenimente”, au declarat liderii de la Bochil într-o declarație, adăugând că colaborează cu procurorul de stat.

Videoclipurile care au circulat pe rețelele de socializare au arătat o scenă haotică în care adulți care transportau adolescenți în uniforme școlare fugeau pe holul spitalului.

Procuratura a declarat sâmbătă pe rețelele de socializare că a efectuat 15 examene toxicologice care au ieșit toate negative pentru droguri ilicite, după ce în presa locală și pe rețelele de socializare au circulat informații potrivit cărora elevii ar fi fost testați pozitiv pentru cocaină.

Într-o înregistrare video postată sâmbătă pe Facebook, zeci de părinți s-au adunat pe terenul de baschet al liceului, pentru a cere răspunsuri de la autorități, în timp ce peste o duzină de polițiști, unii cu scuturi, priveau.

Un bărbat din videoclip a declarat că fiica sa a fost otrăvită și a fost testată pozitiv la cocaină într-un laborator privat, alături de alți elevi.

Procuratura a declarat că va continua să testeze studenții, dar nu a răspuns la întrebările despre evenimentele anterioare de otrăvire

Începând cu 23 septembrie, mass-media locală a raportat două cazuri anterioare de otrăvire în masă în orașul Tapachula, care au afectat zeci de studenți.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite