Armistițiul dintre Israel și Hamas a intrat în vigoare. Ce prevede acordul de încetare temporară a focului

0
Publicat:

Acordul de încetare temporară a focului dintre Israel și Hamas a intrat în vigoare de vineri, 24 noiembrie. Armistițiul ar trebui să dureze patru zile și prevede acordarea de ajutor umanitar în Fâșia Gaza și schimb de ostatici israelieni cu deținuți palestinieni, conform BBC.

Atacurile au continuat până în ultimele clipe. FOTO Profimedia  (Arhivă)
Atacurile au continuat până în ultimele clipe. FOTO Profimedia (Arhivă)

Acordul include eliberarea a 50 de femei și copii, o parte din cele aproximativ 240 de persoane luate ostatice de gruparea islamistă-palestiniană Hamas în timpul atacurilor din data de 7 octombrie. 

13 persoane ar urma să fie eliberate vineri la ora 16.00 (14:00 GMT), conform sursei citate. În schimb, Israelul s-a angajat să elibereze din închisorile sale 150 de femei și adolescenți palestinieni.

Încetarea temporară a bombardamentelor va reprezenta, de asemenea, o ușurare pentru cei 2,2 milioane de palestinieni din Fâșia Gaza, iar acordul prevede acordarea unui ajutor umanitar mai substanțial în această enclavă. 

Atacurile au continuat până în ultimele clipe, potrivit sursei citate.

Israelul a declarat că acesta nu este sfârșitul războiului - guvernul a promis că își va duce la bun sfârșit misiunea de a „anihila” Hamas și de a elibera toți ostaticii. 

Hamas, pe care Israelul, SUA și alte puteri occidentale o califică drept organizație teroristă, a declarat că acordul le va oferi palestinienilor timp pentru a-și reveni după un atac aerian și terestru intens al Israelului, care, potrivit guvernului din Gaza, a ucis peste 14.500 de persoane. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite