Afganistan: o fată de opt ani a încercat să comită un atentat sinucigaş. Bomba pe care o avea la centură nu a explodat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talibanul a negat în repetate rânduri că foloseşte copii în atacuri sau în lupte, dar imaginile surprinse de jurnalişti sau cele de propagandă distribuite de grup arată contrariul
Talibanul a negat în repetate rânduri că foloseşte copii în atacuri sau în lupte, dar imaginile surprinse de jurnalişti sau cele de propagandă distribuite de grup arată contrariul

O fată în vârstă de 8 ani care a încercat să comită un atentat sinucigaş a fost reţinută în Afganistan. Fetiţa a fost capturată duminică seară, în provincia Helmand, în momentul în care se pregătea detoneze o centură plină cu explozibil pe care o purta. Copila este sora unui comandant al insurgenţilor talibani.

Fata încerca să comită un atentat sinucigaş la un punct de control al poliţiei, a comunicat Ministerul afgan de Interne.

Potrivit poliţiei, ea a fost convinsă de fratele ei să comită un atentat sinucigaş. Copilul a fost observat de agenţi de poliţie în timp ce încerca să se arunce în aer. Ea a apăsat butonul pentru detonarea dispozitivului exploziv, dar se pare că acesta nu a funcţionat.

În repetate rânduri, Talibanul a negat că foloseşte copii pentru a realiza atacuri sinucigaşe sau în luptă. Cu toate acestea, nu este prima dată când autorităţile descoperă astfel de cazuri. În iulie 2013, presa internaţională a scris despre cum talibanii mituiesc copii orfani pentru a-i convinge să lucreze pentru ei - mai exact, să monteze dispozitive explozive pe străzi, una dintre cele mai periculoase ocupaţii ale fundamentaliştilor. 

Mai mult, plătindu-i cu mâncare şi dulciuri, talibanii îi conving pe copii să joace rolul de element de distragere a atenţie pentru ca ei să poată organiza ambuscade sau chiar să devină kamikaze. 

CITEŞTE MAI MULT

Surse militare: celula teroristă din spatele complotului care vizează SUA „este mobilizată în poziţia de atac”

Un complot terorist internaţional, coordonat de Al-Qaeda, a determinat SUA să închidă 22 de ambasade şi consulate din ţările arabe, măsură aplicată şi de Marea Britanie, Germania şi Franţa la o scară mai restrânsă. Ameninţarea este sporită de faptul că, în ultima lună, Al-Qaeda a ajutat aproximativ 250 de deţinuţi extremişti să evadeze din închisori din state arabe.


Alertă mondială pentru risc de atentate al-Qaeda. SUA îşi vor închide 21 de ambasade, iar Marea Britanie întrerupe activitatea diplomatică în Yemen

Statele Unite au emis, vineri, o alertă mondială de călătorie pentru toţi cetăţenii americani, avertizând asupra riscului sporit al unor atentate pe care gruparea teroristă Al-Qaeda le-ar putea comite în luna august, mai ales în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.


Interpolul a emis o avertizare de securitate la nivel global, după ce sute de prizonieri au evadat cu ajutorul Al-Qaeda

Interpol a emis un avertisment de securitate la nivel global, după ce, în ultima lună, sute de prizonieri din închisori aflate în nouă state, printre care Pakistan, Irak şi Libia, au evadat cu ajutorul grupării teroriste Al-Qaeda.


Al-Qaeda acuză Statele Unite de organizarea "complotului" pentru înlăturarea lui Mohamed Morsi

Liderul reţelei teroriste Al-Qaida, Ayman Al-Zawahiri, acuză Statele Unite că "au complotat" cu armata egipteană şi cu minoritatea creştină coptă pentru demiterea preşedintelui Mohamed Morsi, înlăturat pe 3 iulie, conform unei înregistrări audio difuzată pe site-uri islamiste, relatează AFP.


Şeful Statului Major al armatei SUA: Complotul Al-Qaeda depistat de SUA vizează obiective ale ţărilor occidentale

Complotul terorist organizat de reţeaua Al-Qaeda, pe fondul căruia SUA au închis ambasade şi au emis o avertizare globală de călătorie, vizează "obiective occidentale", afirmă, într-un interviu acordat postului american ABC News, generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major al armatei americane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite