Vladimir Putin, în vizită la Volgograd pentru a discuta despre măsurile de securitate după atacurile sinucigaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La întrunirea de la Volgograd au participat preşedintele Vladimir Putin, şeful FSB,  Alexander Bortnikov, ministrul de Interne, Vladimir Kolokoltsev, precum şi guvernatorul regional Sergei Bozhenov FOTO Reuters
La întrunirea de la Volgograd au participat preşedintele Vladimir Putin, şeful FSB,  Alexander Bortnikov, ministrul de Interne, Vladimir Kolokoltsev, precum şi guvernatorul regional Sergei Bozhenov FOTO Reuters

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a deplasat, miercuri dimineaţă, în prima zi a noului an, la Volgograd, pentru a discuta despre măsurile de securitate luate în oraş, după atentatele sinucigaşe comise duminică şi luni.

Vladimir Putin a clasificat cele două atentate sinucigaşe, soldate cu 34 de morţi, drept „inumane” şi „imposibil de justificat”, angajându-se să continue lupta împotriva terorismului până la eradicarea acestui fenomen, potrivit declaraţiilor sale făcute în cadrul discursului de Anul Nou.

Miercuri dimineaţă, liderul rus s-a deplasat la Volgograd pentru a analiza măsurile de securitate luate în urma atacurilor. Putin s-a întâlnit cu oficiali regionali şi federali la Volgograd pentru a discuta „ce se face aici şi în restul ţării pentru a menţine siguranţa publică”, informează Ria Novosti. La întrunire au participat şi şeful FSB,  Alexander Bortnikov, ministrul de Interne, Vladimir Kolokoltsev, precum şi guvernatorul regional Sergei Bozhenov. 

Un ofiţer al poliţiei regionale a declarat, pentru Interfax, că autorităţile au crescut numărul agenţilor de securitate în Volgograd, oraş cu un milion de locuitori, la 5.200, dintre aceştia făcând parte şi trupe ale Ministerului de Interne.

După reuniune, Putin a depus flori la locul atacului comis luni şi a vizitat răniţii spitalizaţi.

Vladimir Putin Volgograd raniti atacuri FOTO Reuters


 

Vladimir Putin Volgograd atacuri FOTO Reuters

Cele două atacuri vin la doar două luni după un atentat similar, soldat cu şase morţi, care a avut loc tot la Volgograd. În octombrie, un atacator kamikaze a detonat o bombă la bordul unui autobuz. În urma exploziei, şase persoane au murit, iar alte 37 au fost rănite. 

Analiştii în securitate spun că nu este exlus ca explozia să reprezinte o provocare în preajma Jocurilor Olimpice de la Soci. Probabil, autorii atentatelor vor să demonstreze că Rusia nu este capabilă să asigure securitatea. Rusia poate preveni aceste acţiuni doar prin o mai bună securizare a locurilor aglomerate. 

Citeşte şi:

Bilanţul morţilor în urma atentatelor teroriste din Rusia a crescut la 34 de morţi şi peste 100 de răniţi

Numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în cele două atentate teroriste, de duminică şi de luni, de la Volgograd a urcat la 34, iar câteva dintre cei peste 100 de răniţi rămân în stare gravă. Autorităţile din oraşul înn care au avut loc trei astfel de atacuri în doar trei lunidesfăşoară ample percheziţii, atât pe străzi, în spaţiul public, dar şi în casele oamenilor.

Principalele atacuri teroriste comise în Rusia începând din 1999

14 persoane au murit în urma unei explozii produse luni dimineaţă într-un troleibuz din Volgograd, în sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigaş a provocat moartea a 17 persoane, duminică, relatează AFP, prezentând o cronologie a principalelor atentate teroriste din Rusia începând din 1999.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite