Ziarista rusă Svetlana Babaeva, împușcată mortal într-un poligon de tragere, în Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șefa diviziei regionale a MAI Rossiya Segodnya (Rusia Azi) din Simferopol, Svetlana Babaeva, a murit în urma unui accident pe un poligon de trageri, din Crimeea, a informat serviciul de presă al holdingului de presă Rusia Azi. Jurnalista a fost victima unui „glonț rătăcit”, a scris RIA Novosti, fără a oferi alte detalii.

Svetlana Babaeva, Foto: Gazeta.Ru
Svetlana Babaeva, Foto: Gazeta.Ru

Svetlana Babaeva s-a născut pe 24 iunie 1972 la Moscova. În perioada 2004-2006, a condus reprezentanța RIA Novosti în Marea Britanie, în 2008-2012 a ocupat funcția de redactor-șef al biroului RIA Novosti din SUA. În 2012-2013, a lucrat ca șef adjunct al redacției unite a Moscow News.

Șeful Crimeei, Serghei Aksyonov, a numit moartea lui Babaeva o pierdere ireparabilă. De asemenea, el a transmis condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor ei. „Te iubesc mult, Sveta”, a stransmis și purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Timp de trei ani - din 2013 până în 2016 - Babaeva a fost redactor-șef al portalului de internet Gazeta.Ru. 

În decembrie 2016, a devenit consilier al MIA Rossiya Segodnya (Rusia Azi), iar în august 2019 a fost numită șef al diviziei regionale a MIA Rossiya Segodnya din Simferopol. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite