Un economist de la Gazprom, găsit mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un important economist al gigantului gazier rus Gazprom a fost descoperit mort la Moscova, scrie presa rusă. Potrivit primelor informaţiilor, Serghei Kliuka s-ar fi împuşcat în cap cu un pistol primit cadou de la premierul kazah.

Anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii, dar nu exclud nici crima. Într-un comunicat, Gazprom precizează că Kliuka,în vârstă de 36 de ani, economist senior în cadrul Departamentului financiar-economic, a fost găsit mort în noaptea de sâmbătă spre duminică. „Cauza morţii einvestigată de către serviciile de securitate", a anunţat Gazprom, adăugând că Kliuka „nu era un manager de vârf în cadrul companiei". Potrivit agenţiei Interfax, care citează o sursă din poliţie, alarma ar fi dat-o soţia economistului, după ce acesta a plecat de acasă sâmbătă dimineaţa şi nu s-a mai întors. Cadavrul bărbatului a fost descoperit în timpul nopţii. Kliuka era prăbuşit peste volanul maşinii sale, aflată într-un garaj subteran din capitala rusă, iar pistolul se afla lângă el.

„Cauza sinuciderii suspecte este anchetată în acest moment. Nu există un bilet de adio", a declarat o sursă din poliţie. Potrivit acesteia, arma găsită lângă cadavru a fost un pistol CZ-75, produs în Cehia, pe care economistul îl primise în dar de la premierul Kazahstanului, după cum a precizat soţia economistului.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite