Viktor Orban continuă „războiul” de la distanță cu Kievul: „Ucrainenii sunt cu adevărat agresivi” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viktor Orban susține că dacă vom face ceea ce ne cere președintele ucrainean vom intra în al treilea război mondial.

Viktor Orban, premierul Ungariei FOTO: Profimedia
Viktor Orban, premierul Ungariei FOTO: Profimedia

În opinia lui Viktor Orban, Zelenski vrea să provoace un nou război mondial, deoarece NATO va trebui să lupte cu Rusia.

„Asta e tot. Cei mai mulți nu vor să riște un război, motiv pentru care Ucraina nu este acceptată în NATO”, a spus Viktor Orban într-un interviu.

El a calificat stilul de comunicare al ucrainenilor ca fiind neobișnuit: „Dacă ai probleme și ceri ajutor, atunci te comporți frumos. Ucrainenii sunt cu adevărat agresivi, exigenți...”.

Șeful guvernului maghiar nu a ratat ocazia să fie critic și cu SUA, pentru oferirea munițiilor cu dispersie considerând că vor duce la escaladarea războiului:

Țările participă deja la război, furnizând arme Ucrainei. Iar dacă acestea furnizează bombe cu dispersie, care sunt considerate o metodă sau un mijloc de război respins în întreaga comunitate internațională, atunci aceasta este o situație complet nouă. Prin urmare, deși nu le-am permis ucrainenilor să intre în NATO, deși am prevenit amenințarea imediată a unui război mondial, nu ne-am apropiat nici măcar cu un metru de pace. Există o escaladare. Sosesc tot mai multe arme cu rază lungă de acțiune, explozibili mai eficienți, pe care ucrainenii îi primesc din țările occidentale, în special din Statele Unite.”

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite