Viktor Orban anunță că Ungaria nu va pune în aplicare deciziile UE în domeniul migraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungaria nu va pune în aplicare deciziile în materie de migraţie ale Uniunii Europene, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban la Viena, transmite MTI, citată de Agerpres.

Viktor Orban. FOTO EPA EFE
Viktor Orban. FOTO EPA EFE

Orban a subliniat că ţara sa nu va accepta cote obligatorii sau obligaţia de a construi tabere pentru migranţi ori „ghetouri pentru migranţi”, transmite MTI.

Premierul ungar a motivat că deciziile UE ar însemna înlocuirea unui model ungar eficient cu un model european nou „în mod evident nefuncţional”.

Declarațiile au fost făcute cu ocazia unui summit Austria-Ungaria-Serbia, la care Viktor Orban a precizat și că Ungaria va găsi mijloacele juridice şi politice pentru a preveni ca deciziile Bruxellesului să fie implementate.

Viktor Orban a mai spus că Ungaria trebuie să se protejeze nu doar de imigranţii ilegali şi traficanţii de persoane, ci şi faţă de Bruxelles și a catalogat situația drept una „tristă”.

Orban vorbește de 270.000 de migranți  reţinuţi la frontiera ungaro-sârbă

Ungurii protejează nu doar Ungaria, ci întreaga Europă, inclusiv Austria, împotriva migraţiei ilegale, a afirmat Viktor Orban la summitul tripartit de la Viena.

 Potrivit acestuia, anul trecut, la graniţele Uniunii Europene au fost opriţi 330.000 de migranţi ilegali, dintre care 270.000 au fost reţinuţi la frontiera ungaro-sârbă.

Orban a explicat că modelul ungar este eficient şi se bazează pe ideea simplă că nimeni nu poate intra pe teritoriul unei ţări până când nu i se examinează cererea de azil. Potrivit acestuia, solicitanţii de azil pot intra în ţară după ce le este aprobată cererea.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite