VIDEO Un jihadist francez îi cere lui Francois Hollande să se convertească la islam: „Salvează-te de focul infernului!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jihadistul a renunţat la numele pe care îl avea în Franţa. FOTO: Youtube
Jihadistul a renunţat la numele pe care îl avea în Franţa. FOTO: Youtube

Un tânăr francez în vârstă de 25 de ani a postat pe internet un videoclip prin care îi cere preşedintelui francez Francois Hollande, să adere la religia islamistă. Musulmanul lansează un apel şi la adresa „fraţilor musulmani” din Franţa pentru a se alătura cauzei din Siria, răsturnând regimul lui Bashar al-Assad.

Tânărul care a postat mesajul în urmă cu o săptămână se prezintă cu numele de război Abou Abdelrahman şi se adresează tuturor musulmanilor rămaşi în Franţa, potrivit cotidianului „Le Figaro”. Aceste le cere sprijinul pentru a-l îndepărta de la putere pe Bashar al-Assad, preşedintele sirian, urmând să fie instalat un califat islamic.

Jihadul este obligatoriu”, susţine Abdelrahman, care s-a convertit la rândul lui în urmă cu trei ani. Prin mesajul său, care durează 12 de minute, menţionează în mod repetat numele lui Allah, face referiri dese la pasaje din Coran şi explică motivele pentru care a devenit un jihadist convins.

Pe lângă mesajul adresat comunităţii de islamişti din Franţa, tânărul îi cere şefului statului francez „să înceteze lupta împotriva musulmanilor şi a islamului”, referindu-se în mod special la „fraţii” din Mali. „Oh, frate Hollande, converteşte-te la islam, salvează-te de focul infernului, leapădă-te de aliaţii tăi evrei şi americani, retrage-ţi trupele din Mali”, cere insistent francezul.

Abou Abdelrahman se numără printre cei 170 de francezi care şi-au părăsit ţara natală pentru a lua parte la războiul sfânt din Siria. „Nu se poate trăi alături de oamenii care luptă cu fraţii noştri (din Mali). Plecaţi din Franţa şi alăturaţi-vă nouă în Siria”, îndeamnă musulmanul. 


Alte ştiri asemănătoare:

VIDEO Osama bin Laden era un terorist paranoic, care ieşea pe stradă purtând o pălărie de cowboy

Un raport întocmit de autorităţile din Pakistan oferă noi informaţii despre raidul SUA din mai 2011, când a fost ucis cel mai căutat terorist din lume, Osama bin Laden. Documentele prezintă detalii inedite despre viaţa cotidiană a sauditului, dar insistă şi pe greşelile guvernului pakistanez.

Jihadul antiisraelian se întinde în Balcani. Surse de ameninţări teroriste, inclusiv în România

În ultimii ani, Israelul a detectat surse de insecuritate şi ameninţări teroriste în mai multe stat balcanice, inclusiv în România.

Jihadişti sirieni surprinşi în timp ce execută susţinători ai regimului al-Assad

Islamişti surprinşi în timp ce execută persoane ce susţin regimul preşedintelui Bashar al-Assad, în estul Siriei, apar într-o înregistrare video difuzată joi de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

O revistă islamistă lansează un apel pentru uciderea lui Obama:  „Căutat: doar mort”

O revistă online în limba engleză editată de islamişti radicali lansează un apel pentru uciderea preşedintelui american Barack Obama.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite